Na čačanskom području u kvaru 20 dalekovoda

Na čačanskom području u kvaru 20 dalekovoda

0
Elektrosnabdevanje

Zbog obilnih snežnih padavina u toku noći je bilo kvarova na elektro mrežama, delovi Čačka su ostajali bez struje, jutros je na gradskom području sve u redu, međutim u kvaru je 20 dalekovoda na seoskom području. Bez struje su delovi Zablaća, Bresnice, Mrčajevaca, Trepče, Trbušana, Prijevora i Preljine, kao i sva jelička sela.
U Gornjem Milanovcu svi potrošači imaju struje, osim u delovima Leušića i Gornje Crnuće, ali su u pitanju manji kvarovi koji bi trebalo da budu otklonjeni u toku pre podneva. Na području Ivanjice zbog kvara na dalekovodu bez struje su mesne zajednice Vučak, Erčege, Podjavor i Opaljenik, a kvarovi će biti sanirani u toku dana. Na području Guče i Lučana svi dalekovodi su pod naponom, a sitniji kvarovi na niskonaponskoj mreži registrovani su u Milatovićima.

Stanje na putevima

Obilne snežne padavine tokom prethodnog dana i noći su donele prave zimske uslove vožnje i otežale saobraćaj. Visina snežgnog pokrivača u planinskim predelima povećana je za 20 do 40 centimetara, naročito na jugzapadu i istoku. Danas će biti oblačno i hladno a na jaugu srbije sneg povremeno može prelaziti u kišu koja će se lediti pri tlu. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni a snega u raskvašenom stanju do 5 centimetara ima na putevima područja Ivanjice, Kragujevca, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Valjeva, Požege i Užica. Zbog obilnih snežnih padavina uvedena je zabrana saobraćajaa kamionima sa prikolicom i šleperima na putevima MIonica – Brežđe – Divčibare – Kaona, kao i na regionalnom putu Valjevo – Rogačica preko Debelog brda, Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Prema podacima iz Uprave granične policije nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok se teretna na izlasku iz naše zemlje ka Mađarskoj i Hrvatskoj zadržavaju oko 2 sata.

Prvi obilniji sneg pao je i u Moravičkom okrugu. Saobraćaj se otežano odvija, na području Čačka snega u nižim predelima ima do 5, a u višim do 10 centimetara. Prevoj na Rudniku je očišćen, prohodno je i nema snega na kolovozu, ali se savetuje sporija vožnja.
Na području Dragačeva ekipe putara intervenišu od juče popodne, opštinski putevi su čišćeni i tokom noći i nema neprohodnih putnih pravaca I i II reda. U toku dana vršiće se raspodela goriva mesnim zajednicama za čišćenje nekotegorisanih puteva.
U nižim predelima Ivanjice snega ima do 30 centimetara, a u višim od 40 do 50, a visina snega na kolovozu i u nižim i u višim predelima je do 5 centimetara. Neprohodne su deonice Odvraćenica – Preko Brdo i Preko Brdo – Kumanica. U višim predelima ove opštine je zabranjeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Vodosnabdevanje i grejanje

Na vodovodnim mrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu nema kvarova. Grejanje funkcioniše bez problema, osim što je zbog nestanka struje u toku noći, u Čačku isporuka toplotne energije počela nešto kasnije nego što je uobičajeno.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku jeu toku prethodna 24 sata intervenisala 26 puta na terenu, a u ordinaciji je pregledano 29 pacijenata. Milanovački lekari su pregledali 18 pacijenata u ordinaciji, a 11 na terenu.

Bioprognoza

Oprez se i dalje savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Glavobolja i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Porodilište

U čačanskom porodilštu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe. Dva dečaka i jedna devojčica, a u milanovačkom porodilištu u toku jučerašnjeg dana nije bilo porođaja.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR