Na Divčibarama otvoren zabavno-avanturistički park

Na Divčibarama otvoren zabavno-avanturistički park

Turistička ponuda Divčibara nedavno je upotpunjena zabavno-avanturističkim parkom za najmlađe posetioce; u toku je i obeležavanje pešačkih i biciklističkih staza

0
Fotografija preuzeta sa sajta Turističke organizacije Valjeva

Na Divčibarama je nedavno završeno postavljanje zabavno-avanturističkog parka za decu, smeštenog preko puta crkve, u centru ovog turističkog mesta. Kako kaže Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo, ovaj park je neobičniji u odnosu na druge po tome što, između ostalog, ima veštačku stenu, kućice za penjanje i viseći most.

– Sve ono što avanturistički duh nosi, naš mali park na Divčibarama ima. Deca u tom prostoru zaista mogu da realizuju razne maštovite igre, a roditeljima će sigurno značiti da njihova deca imaju svoj prostor prilikom boravka na ovoj planini. Park svakodnevno ima svoje male posetioce od trenutka kada je otvoren i možemo reći da ih svakog dana ima u velikom broju, kaže Marković.

Obeležavanje pešačkih i biciklističkih staza u toku

Direktorka Turističke organizacije Valjevo osvrnula se i na obeležavanje biciklističkih i pešačkih staza na Divčibarama koje je u toku.

– U narednom periodu će turističkom signalizacijom biti obeleženo 87 kilometara biciklističkih staza. Obeležavaćamo lake, srednje i teške staze tako da će naši posetioci uskoro imati kompletniji turistički sadržaj nego do sada, rekla je Marković.

POSTAVI ODGOVOR