[rstr_selector]

На граничним прелазима очекивана задржавања дужа од пола сата

Последњи нерадни дан васкршњих празника и школског распуста је уједно и дан припреме за повратак редовним обавезама, што ће донети још један, можда и последњи талас појачаног саобраћаја. Вожња је често у таквим условима успорена, посебно на местима где има измена у саобраћају због започетих радова, саопштавају из АМСС.

Заустављен је саобраћај на петљи Лајковац, због изградње нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница са магистралног пута на ауто-пут Београд-Чачак. Успорену вожњу треба очекивати и на магистралном путу који од Златибора води ка Ужицу, као и на деоницама кроз Овчар Бању где су започети радови на редовном одржавању коловоза.

Од уторка 18. априла до суботе 22. априла, у периоду од 8 до 15 часова, изводиће се радови на обележавању ознака на путу, на деоници ауто-пута Милош Велики од петље Обреновац до петље Прељина. Радови ће обухватити поље Обреновац, Уб, Љиг, Таково и Прељина. У зони радова саобраћај се може одвијати успорено, а радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

На појединим наплатним рампама такође може бити краћих застоја и поред тога што су из „Путева Србије” предузели све мере како би убрзали пролаз возила. Отворени су сви канали за наплату путарине, а повећан је и број дежурних радника.

Из Управе граничне полиције саопштавају да се појачан саобраћај данас очекује на граничним прелазима са Босном и Херцеговином, Црном Гором и Северном Македонијом. Подсећају да је данас и сутра, радно време граничног прелаза Бачки Виногради продужено до 22 часа.

Поделите вести