Претрага
[rstr_selector]

Na području Sjenice poplavljeno više od 100 domaćinstava

Zbog obilnih kiša koje su zahvatile područje Sjenice u noći između petka i subote, kao i zbog naglog topljenja snega došlo je do izlivanja reka Jablanice i Grabovice koje su poplavile više od 100 domaćinstava.

Mikailo Kaličanin, zamenik predsednika opštine, kaže da je situacija bila kritična do subote uveče i da je za to vreme jedno domaćinstvo bilo evakuisano. Kaličanin je istakao da su bujične vode najviše štete nanele seoskim putevima u devet mesnih zajednica, kao i da bez pomoći države opština ne može da pomogne stanovništvu čija su domaćinstva bila poplavljena.

– Bilo je kritično do subote uveče, tada smo otvorili jedan deo propusta koji su postavljeni ranije, izvukli smo svu vodu i ona se vratila u korito. Međutim, napravljeno je dosta štete. Danas smo posetili oštećena domaćinstva i ovim putem apelujemo na „Srbijavode” da dođu i vide gde su problemi, da se očisti korito reke Grabovice da ne bi više plavilo našu opštinu, kaže Kaličanin.

Oštećeni putevi u skoro svim mesnim zajednicama

Prema njegovim rečima, veće štete na poljoprivrednom zemljištu nije bilo, ali oštećeno je dosta puteva u skoro svim mesnim zajednicama.

– U mesnim zajednicama Kladnica, Lopiže, Vapa, Štavalj, Duga Poljana, Karajukića Bunari, Rasno i Razdaginja ima dosta štete na putevima. Danas smo počeli da saniramo te puteve, bili smo u tri mesne zajednice sa mašinama. Trudimo se da to saniramo koliko je u našoj moći, ali bez pomoći države ne možemo mnogo da uradimo, kaže Kaličanin.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *