[rstr_selector]

Na pojedinim deonicama magla otežava saobraćaj

Saobraćaj je umerenog intenziteta na frekventnijim putnim pravcima i obavlja se po suvim kolovozima, a u višim predelima kolovzi su mokri zbog zaostalog snega koji se topi.

Povremeno slaba kiša pada u Vranju i uslovljava mokre kolovze, dok magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj u Beogradu, Sremskoj Mirovici, Sjenici, Požeškoj kotlini, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, a u ostalim krajevima pretežno je sumaglica.

U jutarnjim satima ponegde je moguća poledica, uglavnom u zonama sa maglom gde su temperature ispod nule. Temperaturne razlike uslovljavaju učestalije odrone kroz klisure i useke. Najučestaliji su na putevima Vardište – Kremna – Bela Zemlja – Užice – Sevojno – Uzići, Borova Glava – Kokin brod – Nova Varoš – Prijepolje – barski Most, na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali i u regionima Ivanjice, Sjenice, Raške i Novog Pazara.

Zbog novogodišnjih i božićnih praznika očekuje se osetno pojačanje saobraćaja na putevima prvog i drugog prioriteta, na izlazima iz većih gradova, prilazima zimskim turističkim centrima i vikend naseljima, pa se vozačima savetuje da budu strpljivi i da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Поделите вести