Претрага
[rstr_selector]

Na pomolu izvoz iz Kosjerića u Rusiju

Ambasador Rusije u Srbiji nedavno je posetio opštinu Kosjerić i obavio razgovore sa nekoliko privrednika iz tog kraja. Predsednik opštine, Milijan Stojanić, uveren je da će uskoro biti ostvarena bilateralna saradnja i to, pre svega, kroz izvoz kosjerićkih proizvoda na rusko tržište.

– Ovih dana ćemo otići u Odeljenje za privredu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu gde ćemo prvo obaviti razgovore sa predstavnicima ruske Privredne komore. Oni će dalje odrediti smernice saradnje. Radi se pre svega o izvozu, nikako o privatizaciji ili nekom ulaganju kod nas. Kako je to izgledalo prilikom ambasadorove posete Kosjeriću, Rusi će od nas najverovatnije najviše kupovati voće. Međutim, jasno je da Srbija nema količine koje su ruskom tržištu potrebne zbog čega smo razgovarali o zajedničkom nastupu naših i njihovih kompanija kako bismo proizvod omasovili i mogli da pokrijemo neka tržišta ili bar neke regije u Rusiji, kaže Stojanić.

Uskoro stiže i investitor iz Nemačke

Predsednik opštine Kosjerić ističe da je ruski ambasador tokom svoje posete ovoj opštini upoznat sa radom nekoliko firmi za koje je pokazao svoje interesovanje.
– Ambasadoru smo predstavili firmu za proizvodnju kotlova, firmu za proizvodnju boja i lakova, zatim više od trideset hladnjača u koje mogu da se smeste velike količine šljiva, malina i kupina, ali i fabriku za proizvodnju kolektora za otpadne vode, jedinu na Balkanu. Rusi su zainteresovani za saradnju, a mi zaista imamo mnogo firmi koje imaju šta da ponude, rekao je Stojanić i dodao da će Kosjerić uskoro posetiti jedan nemački investitor zainteresovan za ulaganje u prehrambenu industriju.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024