Претрага
[rstr_selector]

Na proleće počinje uređenje fasade čačanske Ekonomske škole

U okviru Programa uređenja i sanacije fasada u ekstra zoni Čačka, uređenje fasade Ekonomske škole trebalo bi da počne sa prvim prolećnim danima. Komisija koja je odlučivala o raspodeli tri miliona dinara budžetskih sredstava, sva sredstva dodelila je upravo ovoj ustanovi, a nabavka materijala tenderom je pripala konzorcijumu koji predvodi firma „Nova paralela“ iz Beograda.

Prema rečima nadležnih, sav potreban materijal je isporučen i očekuje se da Ekonomska škola u Čačku do leta dobije novi izgled.

– Gradsko veće Čačka je prethodne godine, na predlog Gradske stambene agencije, usvojilo Program uređenja i sanacije fasada u ekstra zoni grada. Sa tim u vezi bio je objavljen i javni poziv zainteresovanim pravnim i fizičkim subjektima koji su imali nameru da izvrše obnovu fasada na svojim objektima. Komisija koju je obrazovao gradonačelnik donela je odluku da se celokupna sredstva u vrednosti od tri miliona dinara opredele Ekonomskoj školi koja je izuzetno značajna, kako u obrazovnom, tako i u kulturološkom i istorijskom smislu. Početkom godine pribavljen je sav potreban materijal, tako da očekujemo da će poslovi krenuti ubrzo, rekao je Milan Draškić, direktor Gradske stambene agencije u Čačku.

Prethodne godine nadležni su najavili da će i u ovoj budžetskoj godini biti nastavljeno uređenje i sanacija fasada u prvoj gradskoj zoni, međutim, prema rečima Milana Draškića, finansijska sredstva za te radove se ne nalaze u finansijskom planu Gradske stambene agencije za tekuću godinu, niti su opredeljena budžetom Grada.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *