[rstr_selector]

На рампи петље Прељина могућ успорен саобраћај због радова на обележавању ознака

Из Оперативног центра АМСС саопштавају да возаче у централним и југозападним крајевима Србије данас очекују тежи услови за вожњу због појачаног ветра, повремено јачих пљускова и ниске облачности. Киша смањује прегледност, због чега се повећава опасност од саобраћајних незгода. Теже се примећују улегнућа и оштећења на путу јер су испуњена водом, а чести су и наноси земље на коловозу па се зато возачима саветује да возе пажљивије.

Према информацијама из ЈП „Путеви Србије”, на ауто-путу Милош Велики, на рампама петљи Обреновац, Уб, Љиг, Таково и Прељина, до петка 28. априла од 8 до 15 часова изводиће се радови на обележавању ознака, због чега може доћи до успоравања саобраћаја.

Измењен је режим саобраћаја на деоници ауто-пута између петље Прељина и петље Таково, у смеру ка Београду, због радова на изградњи бензинске станице. У зони радова је затворена зауставна трака, а саобраћај се одвија возном и претицајном траком.

У току су радови на редовном одржавању деонице магистралног пута  Чачак – Кратовска стена, од Парменца до Овчар Бање, због којих се саобраћај радним данима од 8 до 16 часова, одвија наизменичним пропуштањем возила.

На деоници магистралног пута Кокин Брод – Нова Варош, код Златарског језера, услед одрона саобраћај се одвија према постављеној саобраћајној сигнализацији.

Према подацима Управе граничне полиције, на граничном прелазу Шид, теретна возила на излазу чекају пет сати, а на граничним прелазима Хоргош, Батровци и Келебија, задржавања за теретна возила су око три сата. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Поделите вести