Na Saboru trubača ove godine strani turisti, ali i strani novinari

Na Saboru trubača ove godine strani turisti, ali i strani novinari

Posetu ovogodišnjem Saboru trubača najavili su novinari BBC-a i jednog od najvećih turističkih sajtova, „Lonely planet“; organizatori i ove godine očekuju i veliki broj stranih gostiju

0
Vukašin Dramlić

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči pratiće i novinarske ekipe BBC-a, najavio je Vukašin Dramlić, direktor Turističke organizacije „Dragačevo“ i dodao da se i ove godine, osim inostranih novinara, očekuje veliki broj stranih gostiju. On naglašava da se očekuje velika posećenost gostiju iz Francuske, Poljske, Italije i zemalja regiona, a da se oni, prema dosadašnjim iskustvima, u najvećem broju smeštaju u kampovima.

Snižene cene u kampu

– Osim u kampovina, turisti u vreme Sabora trubača smeštaj pronalaze i u hotelu u centru varošice, koji je već u ovom trenutku potpuno popunjen. Ali, našim gostima preostaje smeštaj u objektima seoskog turizma gde imamo 460 kategorisanih i, prema nekim procenama, oko 1.000 nekategorisanih ležajeva. Cene se u privatnom smeštaju nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, dok su cene u našem kampu snižene u odnosu na prošlu godinu. Veoma smo ponosni što su svoj dolazak na Sabor ove godine najavili i predstavnici „Lonely planet“, jednog od najvećih i najozbiljnijih turističkih internet sajtova, rekao je Dramlić.

POSTAVI ODGOVOR