[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Na teritoriji Čačka danas pojačana radarska kontrola

Policijska uprava

U Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teško povređeno, a na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas je najavljena pojačana kontrola brzine kretanja vozila pa će radari do 10.00 sati biti u Majdanu dakle još nekih 40-ak minuta , od 10.00 do 14.00 časova u Preljini, od 14.00 do 18.00 časova u Ovčar Banji, od 18.00 do 22.00 časa u Beljini, od 22.00 do 02.00 sata iza ponoći u Konjevićima, a od 02.00 do 6.00 sati sutra ujutru u Mrčajevcima.

Elektrosnabdevanje

Iz čačanske elektrodistribucije su za danas najavili isključenje struje zbog radova na povećanju instalisane snage trafo-stanice.  Planirano je da se radovi obavljaju od 08.00 do 15.00 časova kada će bez struje biti delovi uilca Svetozara Markovića i Cara Lazara i objekat u ulici Mila Stanišića broj 2.
U Gornjem Milanovcu će od 9.00 do 12.00 sati doći do kratkotrajnog isključenja u delu Rajićeve i Kursuline ulice, a od 12.00 do 15.00 časova zbog radova na trafostanici Svračkovci – Sastavci bez napona će biti izvod za Filipoviće. U Ivanjici će zbog radova na dalekovodu od 14.00 do 17.00 časova bez struje biti Crnjevo, Lučka Reka, Buk, Bedina Varoš, Budoželja, Međurečje, Kumanica, Erčege, Bele Vode, Bratljevo, Kovilje, Butkovo i Komadine.

Vodosnabdevanje

Isporuka vode u Čačku je uredna, a danas će biti završeni radovi na kanalizacionoju mreži u Gospodar Jovanovoj ulici, ali će saobraćaj biti obustavljen od pošte do raskrsnice sa Karađorđevom ulicom. Radovi bi trebalo da budu završeni do 17 časova.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu usloviti izvesne tegobe kod srčanih bolesnika i osoba sa psihičkim obolјenjima. Očekuju se meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, nervoze i bolova u kostima i zglobovima. Neophodna je povećena pažnja svih učesnika u saobraćaju.

Stanje na putevima

Promenljivo vreme donosi i promenljivo stanje kolovoza, od suvih i vlažnih do mokrih deonica. Veću količinu padavina meteorolozi najavljuju za danas  na zapadu i jugozapadu Srbije.
Danas će se izvoditi radovi na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje u tunelu Brančić. Radovi će se izvoditi od 9.00 do 17.00 časova prvo u voznoj traci, saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom, a nakon toga preći će se na izvođenje radova u preticajnoj, pa će se saobraćaj odvijati voznom trakom.
Od 10.00 do 12.00 sati isti radovi izvodiće se u tunelu Savinac. Za vreme radova, saobraćaj će se u levoj cevi tunela odvijati preticajnom trakom.
Prema informacijama Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja. Teretna vozila na Kelebiji čekaju četiri sata, na Batrovcima tri, a na graničnom prelazu Sremska Rača dva sata.

Поделите вести