Претрага
[rstr_selector]

Na Torniku sutra počinje sa radom plava staza

Sutra će biti puštena u rad nova staza u Ski centru Tornik. Po rečima Vladimira Živanovića, direktora Turističke organizacije Zlatibor, ova staza je bila najneophodnija ski centru jer na njoj skijaši početnici mogu potpuno bezbedno da skijaju, a takođe može da služi i za održavanje raznih škola skijanja.

– Dugo smo čekali otvaranje te staze i proširenje ski centra Tornik i radujemo se tome što će staza sutra zvanično početi sa radom. U pitanju je staza koja kreće od vrha Tornika u podnožju Zmajevca, dužine dva kilometra i obeležena je kao plava, koja je i bila neophodna skijašima. I početak godine nam zaista govori da je bila potrebna, s obzirom ne to da ski centar beleži rekordnu posetu i da su tu na hiljade skijaša dnevno.

Živanović najavljuje i izgradnju novih staza i proširenje ski centra Tornik.

– Mi se radujemo i nekim budućim investicionim ulaganjima i daljem proširenju ski centra Tornik. „Skijališta Srbije“ su uradila kompletnu plansku dokumentaciju i u nekom budućem periodu nas očekuje izgradnja novih staza, dodatno uređenje, a mi ćemo i sa ovogodišnjim puštanjem u rad naše gondole koja će povezati centar Zlatibora sa vrhom Tornik kompletirati priču. Siguran sam da će u budućnosti ovo skjalište da se podigne na značajniji nivo što će kompletnoj turističkoj privredi Zlatibora, nama u opštini Čajetina i naravno „Skijalištima Srbije“ ići u prilog, jer će moći da se generiše veći broj posetilaca i skijaša. Staze su kategorisane u plavu, crvenu i crnu, odnosno obeležene su po veštinama skijaša. Plava staza je bila najneophodnija jer na njoj i skijaši početnici mogu sasvim bezbedno da skijaju, a mogu da se drže i razne škole skijanja. Svakako naše skijalište raspolaže i crnom stazom, kao što je staza Zmajevac, i crvenom stazom koja kreće od vrha pa sve do šestoseda, rekao je Živanović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести