Na većini putnih pravaca u Srbiji kolovozi su vlažni, pa se vozačima...

Na većini putnih pravaca u Srbiji kolovozi su vlažni, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja

0
Foto: Pixabay
Elektrosnabdevanje

Elektrosnabdevanje u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Ivanjici od jutros je uredno. Nema kvarova na elektromrežama.

Najavljenih isključenja u delu Majdana na teritoriji opštine Gornji Milanovac, koja su planirana do kraja januara, danas neće biti, kažu iz pogona Elektrodistribucije u ovom gradu, imajući u vidu da većina pravoslavnih vernika danas slavi Sv. Jovana, jednu od najčešćih slava u Srbiji.

Vodosnabdevanje

Snabdevanje potro[a;a vodom uredno je u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici, iako je u delovima Ivanjice pritisak vode od jutros slabiji zbog problema koje je izlivanje reka napravilo na vodozahvatu, ali je, kako kažu u ivanjičkom Vodovodu, najvažnije to da su svi potrošači snabdeveni vodom.

Grejanje

Svi objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja u Čačku i Gornjem Milanovcu od jutros su uredno snabdeveni toplotnom energijom.

Stanje na putevima

Prema informacijama iz JP ,,Putevi Srbije“, od jutros su na većini putnih pravaca u Srbiji kolovozi vlažni, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja. Na putnim pravcima I, II i III prioriteta održavanja snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Novog Pazara, Požege I Užica.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi su na putnim pravcima Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana i  Odvraćenica – Preko Brdo.

Zbog obeležavanja Sv. Jovana, jedne od najčešćih slava u Srbiji i završetka zimskog raspusta, ovog vikenda se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnim putnim pravcima u zemlji.

Na auto-putu Miloš Veliki, u zoni tunela Savinac, Šarani, Brđani, Brančić i petlje Ljig, usled snežnih padavina smanjena je brzina kretanja vozila.

Zbog snežnih padavina saobraćaj je usporen i na području Zlatibora.

Na prilazu Kopaoniku iz pravca Jošaničke Banje uklonjena je veća količina odrona, pa su svi prilazi ovoj planini sada prohodni.

Na području Ivanjice je u prethodnim danima bilo intenzivnih snežnih padavina, a posebno na putevima u planinskim predelima koji su sada prohodni, ali uz upotrebu lanaca.

Tokom predstojećeg vikenda saobraćaj može biti pojačan na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Hrvatskom i Mađarskom. Prema poslednjim informacijama iz Uprave  granične policije, na našim putničkim terminalima trenutno nema zadržavanja dužih od 20 minuta.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Radarske kontrole su danas do 16 časova na deonici Trnava-Lipnica, do 22 časa na putnom pravcu Preljina- Mrčajevci, a od 16-24 časa na deonici Beljina-Konjevići.

Zbog promene vremena i zimskih uslova vožnje vozačima se savetuje da voze oprezno i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR