Претрага
[rstr_selector]

Nagrada Zaharije Orfelin za „Pčeličino“ izdanje Prijatelji iz savane

Izdavačka kuća Pčelica iz Čačka, kao i ranijih godina, izlaže na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu koji je počeo 5. a završava se 11 marta. Pored brojnih sajamskih popusta i novih naslova, „Pčelica“ se uključila i u realizaciju zvaničnog sajamskog programa, čiji je cilj da publici, posebno deci, približi knjigu, omogući direktan kontakt sa autorima i na taj način promoviše kulturu čitanja.
Vrhunac ovogodišnjeg nastupa na novosadskom Sajmu knjiga svakako je nagrada Zaharije Orfelin, koja je dodeljena „Pčeličinom izdanju“ Prijatelji iz savane , autora Nikolete Novak, dok je ilustrator Aleksa Jovanović, akademski slikar. Nagrada Zaharije Orfelin se dodeljuje za likovni i grafički izgled knjige.

Promovisana tetralogija Patuljci i vile

U okviru zvaničnog sajamskog programa, „Pčelica“ je ove godine organizovala promociju popularne tetralogije Patuljci i vile, autora Miloša Petkovića. U pitanju je serijal od četiri romana epske fantastike za koje posle samo nekoliko meseci postoji interesovanje u inostranstvu. Miloš Petković je nakon promocije, koja je održana 7. marta, za sve zainteresovane mališane otkrio mali deo tajni spisateljskog zanata u svojoj školici kreativnog pisanja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *