Претрага
[rstr_selector]

Најављена промена времена доноси влажне коловозе, потребан опрез на путевима

Возаче данас очекују нешто пријатније дневне температуре, али и повремено влажни или мокри коловози због најављене кише у појединим крајевима Србије, због чега им се саветује пажљивија вожња. Већи опрез потребан је и на деоницама на којима се изводе радови.

Према информацији из ЈП „Путеви Србије”, данас до 15 часова изводиће се радови на прању тунела Савинац, у смеру према Београду. Сходно динамици извођења радова, за саобраћај ће наизменично бити заузета претицајна или возна саобраћајна трака.

На делу ауто-пута између петље Љиг и петље Прељина, у смеру ка Прељини, до суботе 16. септембра, изводе се радови у времену од 8 до 16 часова. У зони радова за саобраћај се затварају возна и зауставна трака, а саобраћај  се одвија претицајном  траком.

Радова има и на деоници ауто-пута између Прељине и Паковраћа, од моста број 4 до улаза у тунел Трбушани. Изводе се до недеље  17. септембра у смеру ка Паковраћу, а саобраћај је преусмерен на двосмерно одвијање у супротној коловозној траци у смеру ка Прељини.

Због радова на изградњи обилазнице око Горњег Милановца саобраћај је обустављен између Такова и Клатичева, а обилазни пут води преко Такова и Бруснице или петље Љиг.

До краја године изводе се радови на магистралном путу између Златибора и Борове Главе, а саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафора.

Према подацима Управе граничне полиције, на путничким терминалима нема дужих задржавања, док се теретна возила вишесатно задржавају на излазу из земље на граничним прелазима Келебија и Батровци.

Поделите вести