Najavljena rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad

Najavljena rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad

Proširenje i dogradnja Centra za socijalni rad će biti obavljeni u dvorišnom delu zgrade, dok će stari objekat iz 1873. godine, koji je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika Kulture iz Kraljeva, biti rekonstruisan

0

Iz budžeta grada Čačka za ovu godinu izdvojena su sredstva za proširenje poslovnog prostora Centra za socijalni rad. Branimirka Radisavčević, direktorka ove ustanove, kaže da do kraja marta očekuje da će biti završena izrada projekta, nakon čega će moći da počnu i radovi.
– Grad Čačak je raspisao javnu nabavku za izbor projektantske kuće koja će raditi projektno rešenje poslovnog prostora Centra za socijalni rad. Ta javna nabavka je završena i izabrana je kuća „Bauhaus”, tako da je izrada projekta u toku. Ono što je važno pomenuti jeste da, kada projekat bude izrađen i kada bude dobio sve potrebne saglasnosti, kroz poseban postupak javne nabavke biće izabran i izvođač radova. Iz budžeta Grada su za te namene izdvojena određena sredstva, tako da očekujemo da u toku ove godine počnu radovi na izgradnji, kaže Branimirka Radisavčević i dodaje da će radovi na izradi projekta biti završeni do kraja marta.

Projekat predviđa i prilaz za osobe sa invaliditetom

Prema njenim rečima, proširenje i dogradnja će biti obavljeni u dvorišnom delu zgrade, dok će stari objekat, koji je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika Kulture iz Kraljeva, biti rekonstruisan.
– Imajući u vidu da se mi nalazimo u objektu koji je stara Krenova zgrada izgrađena davne 1873. godine, on podleže prethodnoj zaštiti spomenika kulture od strane Zavoda za zaštitu spomenika Kulture iz Kraljeva i ovaj objekat koji se nalazi do ulice se ne sme dirati, odnosno ne sme se dirati njegova spratnost i ne sme se menjati njegov izgled. On će svakako biti obnovljen što se tiče fasade i biće rekonstruisana njegova unutrašnjost kako bi se povezao sa dograđenim delom zgrade u dvorištu. U dvorišnom delu zgrade podići ćemo sprat i potkrovlje. Projekat predviđa i prilaz za osobe sa invaliditetom i otežanim kretanjima, kao i lift za njih, kaže direktorka Centra za socijalni rad.

POSTAVI ODGOVOR