[rstr_selector]

Najuspešniji sportisti sutra kod gradonačelnika Čačka

Za čačanske sportiste koji su u ovoj godini postigli zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, sutra u 11.00 sati u sali Gradskog veća biće upriličen prijem kod gradonačelnika Čačka. Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti, kaže da su grupi uspešnih sportista priključeni i mladi talenti koji su prošlog meseca ostvarili zapažene rezultate na međunarodnoj Olimpijadi u Beogradu.

–  Biće prisutni predstavnici Biciklističkog kluba „Borac”, Kajak kluba Čačak, Auto Moto Kluba Čačak, Bilijar kluba „Libero 5” koji je ekipni prvak države u bilijaru, kao i atletičari iz Atletskih klubova „ČAČAK” i „Sloboda”. Ovoj grupi smo priključili i mlade talente iz škole „Malac genijalac” koji su postigli zapažene rezultate na međunarodnoj Olimpijadi koja se održala u Beogradu prošlog meseca iz više predmeta. To će biti praksa i ubuduće, jer ćemo na taj način pružati podršku našim mladim sportistima, kaže Milić.

Novčane nagrade dodeljene sportistima za uspehe u prethodnoj godini

Milić je dodao da je Komisija za sport pre sedam dana dodelila novčane nagrade čačanskim sportistima za uspehe u prethodnoj godini.

– Svi sportisti grada Čačka koji su redovni studenti ili učenici, kao i sportisti reprezentativci, za svoje uspehe u prethodnoj godini dobili su određena novčana sredstva kao nagrade i Komisija za sport ih je dodelila pre sedam dana. Sportisti koji će sutra biti na prijemu konkurisaće za narednu godinu, jer da bi mi obuhvatili sve sportiste, moramo da sačekamo 31. decembar tekuće godine i onda u februaru ili martu da raspišemo javni poziv da se prijavljuju svi sportisti koji su na državnim prvenstvima osvojili jedno od prva tri mesta, kao i na evropskim i svetskim takmičenjima u prethodnoj godini, navodi Vladan Milić.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *