Претрага
[rstr_selector]

Nakon popisa korisnika kanalizacije, Mrčajevčane čekaju novi računi

Rekonstrukcija kanalizacione mreže u Mrčajevcima trebalo bi da počne početkom novembra, za šta je iz gradskog budžeta Čačka izdvojeno šest miliona dinara. Dragica Vujanić, direktorka Javnog komunalnog preduzeća „Moravac“ iz Mrčajevaca, kaže da će posle rekonstrukcije mreža biti u nadležnosti ovog preduzeća.

– Mi ćemo sa predsednikom Mesne zajednice Mrčajevci morati da napravimo spisak svih onih meštana koji su svoja domaćinstva priključili na kanalizacionu mrežu. „Moravac“ će na taj način steći određene prihode od te kanalizacije, čime ćemo biti u mogućnosti da je održavamo. Na osnovu stare evidencije, kanalizaciona mreža ima 300 korisnika ali smatram da je to nezvaničan podatak jer ima mnogo onih koji su se, doseljavanjem u Mrčajevce, priključivali na mrežu a nigde nisu evidentirani. Zato mislim da ćemo morati da idemo od kuće do kuće da bismo stekli uvid u realnu situaciju na terenu, kaže Vujanić.

Moguće poskupljenje vode u Mrčajevcima

Direktorka mrčajevačkog „Moravca“ smatra da izdatak za kanalizaciju neće mnogo uticati na kućni budžet meštana.

– Građani će sada uz račune za vodu dobijati i račune za korišćenje kanalizacione mreže, ali to ne bi trebalo da bude u nekom visokom procentu. Mrčajevčani vodu plaćaju po istoj ceni kao Čačani, ali u ovom trenutku ne mogu da kažem da li će se ta analogija napraviti i kada je kanalizacija u pitanju. Našim dugoročnim planom je predviđeno da se naredne godine cena vode poveća 5%, ali ne mogu u ovom trenutku ništa detaljnije da govorim jer od Grada zavisi da li će nam dozvoliti to povećanje, rekla je Vujanić.

Поделите вести

Један одговор

  1. Dali ce biti proširenja i novih priključivanja stanovnika u blizini ambulante pored magistrale.Jel ima koji su platili priključak a nije im sprovedene kanalizacija,pošto je uradjena bez dozvole…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *