Nakon svežeg jutra, sunčano i prijatno toplo vreme

Nakon svežeg jutra, sunčano i prijatno toplo vreme

0
Foto: Dženarika info
Vremenska prognoza

Jutro će u Srbiji biti sveže, po kotlinama se očekuje i kratkotrajna magla, a temperatura će ponegde biti 6 stepeni. Tokom dana se u većem delu zemlje očekuje pretežno sunčano vreme sa najvišom temperaturom od 22 do 25 stepeni. Vetar će biti slab promenljivog pravca.
U Čačku će nakon svežeg jutra biti sunčano i prijatno toplo, sa temperatrom u najtoplijem delu dana do 24 stepena.
Naradnih dana biće sunčano i umereno toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 24 do 26 stepeni, u nedelju i do 27.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike će i dalje imati relativno povoljan uticaj na hronično obolele i osetljive osobe. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi u vidu glavobolje i poremećaja sna.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici jedno lice je zadobilo teške, a jedno lake telesne povrede. Radarske kontrole biće do 14.00 časova u Bresnici.

Stanje na putevima

Vozače danas očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, jedino je u jutarnjim satima u kotlinama i duž rečnih tokova moguća pojava magle i sumaglice. Na deonicama koje prolaze kroz stenske klisure i useke postoji opasnost od pojave odrona. Zbog radova na izgradnji tunela na deonici Pranjani – Trbušani, saobraćaj se preusmeravati na lokalni putni pravac, a naizmenično propuštanje vozila, vozače očekuje na deonici Takovo – Pranjani zbog radova na rehabilitaciji kolovoza. Na magistralnom putu Sušica – Zlatibor u toku su radovi na rehabilitaciji vijadukta. U zoni radova kod tunela Palisad, zatvorena je jedna traka, a saobraćaj se odvija dvosmerno slobodnim trakama.
Na deonici od Brzeća do Rendarske Krivine na Kopaoniku izvode radovi na popravci kolovoza, zbog kojih se od 7 do 17 časova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Saobraćaj je obustavljen zbog radova na regionalnom putu Brežđe – Divčibare zbog čega se koristi obilazni put preko Valjeva i Kaone. Da podsetimo i na to da se između graničnog prelaza Gostun i mesta Mioska zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj naizmenično propušta.
Prema podacima Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju 120 minuta, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR