Naplata parkiranja putem SMS-a ponovo dostupna u Čačku

Naplata parkiranja putem SMS-a ponovo dostupna u Čačku

Do ponedeljka će svi mobilni operateri svojim korisnicima omogućiti ovaj način plaćanja parkinga, a građani će takođe moći da kupe parking karte u kućicama za naplaćivanje, trafikama i kod kontrolora

0

Od danas ponovo počinje naplata parkinga putem SMS-a u Čačku. Prema rečima Dragana Grujovića, koordinatora poslova u „Parking servisu”, trenutno je ovu uslugu svojim korisnicima omogućio mobilni operater VIP, Telenor bi to trebalo da učini u toku dana, dok će MTS najkasnije do ponedeljka svojim korisnicima pružiti ovu uslugu plaćanja.

Cena ostala ista

Grujović podseća da je naplata parkiranja putem SMS-a prestala da radi 12. februara, kada je istekao ugovor sa provajderom.

– Softver za naplatu parkiranja putem SMS poruka sada je obezbedio konzorcijum čačanske firme „Dokus” i beogradske „Key4S”. Ugovor je potpisan na godinu dana, a sledeća javna nabavka će biti raspisana na duži vremenski period. Narednih dana će građani moći da kupuju parking karte kao i do sada, u našim kućicama za naplaćivanje, trafikama, a biće i određen broj kontrolora koji će vršiti prodaju karata. Cena karata ostaje ista, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR