[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Narednih dana u Srbiji letnje temperature

Vremenska prognoza

Naredna tri dana u Srbiji se očekuje pravo letnje vreme. Preovlađivaće vedro, samo su ponegde na severu i u planinskim predelima mogući kratkotrajni pljuskovi. U porastu će biti i jutarnja i dnevna temperatura.
Danas će u većini mesta biti pretežno sunčano, samo u planinskim predelima i na severu ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, jugozapadni. najviša dnevna temperatura biće od 25 do 29 stepeni.
Na području Čačka danas će biti pretežno sunčano i toplo vreme. Duvaće slab jugozapadni vetar, a najviša dnevna temperatura biće do 26 stepeni.

Bioprognoza

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i umora. Preporučuje se boravak na otvorenom, uz adekvatno odevanje i umerenu fizičku aktivnost.

Hitna pomoć

Lekari hitne pomoći u Čačku imali su u toku prethodna 24 sata 39 intervencija na terenu, a u ordinaciji su pregledali 22 pacijenta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 30 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta.

Vodosnabdevanje

Dežurne službe održavanja vodovodne i kanalizacione mreže u Čačku i Gornjem Milanovcu radiće redovnim radnim vremenom. Dežurni telefoni u čačanskom Vodovodu za prijavu kvarova su 032/55-62-524 i 552-90-09, kao i besplatna linija 0800 333 033, a u Gornjem Milanovcu 0800 035 030 i 032/716-910 i 716-911.

Radno vreme pijaca

Zelena pijaca u Čačku danas i sutra radi normalo od 6.00 do 16.00 časova, u nedelju 2. maja pijaca neće raditi, a u ponedeljak i utorak će radno vreme biti skraćeno od 6.00 do 12.00 sati. U Gornjem Milanovcu za vreme Prvomajskih i Vaskršnjih praznika zelena i robna pijaca će raditi redovnim radnim vremenom. Pijaca na Zlatiboru, od 1. maja kreće sa letnjim režimom rada i biće otvorena svakog dana u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Parking servis

JKP „Parking servis“ u Čačku neće vršiti naplatu parkiranja od danas do srede 5. maja. Služba parkinga na Zlatiboru  funkcionisaće po ustaljenom režimu. Ostale komunalne službe intervenisaće po potrebi.

 

 

Поделите вести