[rstr_selector]
Image by pasja1000 from Pixabay

Narednih dana u Srbiji se očekuje pojačan saobraćaj

Stanje na putevima

Bliže se Božićni praznici po Gregorijanskom kalendaru, pa se očekuje pojačan saobraćaj na Koridoru 10, ali i na ostalim prioritetnim putnim pravcima u Srbiji. Narednih dana povremeni talasi pojačanog saobraćaja očekuju se na putničkim terminalima naših najfrekventnijih graničnih prelaza sa Hrvatskom i Mađarskom. U cilju bržeg prolaska na graničnim prelazima sa Mađarskom i rasterećenja Horgoša i Kelebije produženo je radno vreme graničnih prelaza Bački Vinogradi koji će do 16. januara biti otvoren od 7 do 22 časa i Bajmok koji će do 15. januara raditi od 7 sati do ponoći. Granični prelaz Batrovci je najopterećeniji prelaz sa Hrvatskom, a u danima pojačanog saobrćaja se na prelazima Sot, Šid, Ljuba i Ilok uvek brže prolazi.
Prema podacima Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje za putnička vozila i autobuse je 60 minuta, na Horgošu putnička vozila takođe čekaju oko sat vremena, a teretnjaci se na Gradini zadržavaju isto sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja.

Elektrosnabdevanje

Zbog planiranih radova na dalekovodu od 09.00 do 11.00 sati bez električne energije biće porošači u Baluzi,  Viljuši potes Kremenac, Mandići, Kaonik i delu Banjice. Na niskonaponskim mrežama u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Dragačevu ima manjih kvarova, dalekovodi su pod naponom, tako da nema većih problema sa elektrosnabdevanjem.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovani kvarovi u Ulici Čačanski Partizanski Odred, u delu Industrijske zone i delu Rakove koji se snabdeva iz bazena R2. Radovi na popravci kvarova obavljaće se u toku pre pdneva, kada je moguće kratkotrajno isključenje vode .

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku, lekari su u toku prethodna 24 sata obavili 21 pregled, a na terenu su intervenisali 30 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 16 ambulantnih pregleda i devet kućnih poseta, a prema rečima dežurnog lekara, najviše su se za pomoć javljali kardiovaskularni bolesnici kojima se i danas savetuje izvesna opreznost, iako se očekuje relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih osoba. U predelima sa maglom tegobe mogu osetiti astmatičari. Kod meteoropata su mogući promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

 

Поделите вести