Претрага
[rstr_selector]

Narednog vikenda Pršutijada u Mačkatu

Od 15. do 17. januara u Mačkatu se održava šesnaesta po redu „Pršutijada“. Vladimir Bojović, direktor čajetinskog Eko Agrara, koji je suorganizator ove manifestacije, kaže da je „Pršutijadu“ ranijih godina posećivalo više od 10.000 ljudi, pa iz tog razloga on očekuje dobru posetu i ove godine.

– Sajam tradicionalnih suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ se organizuje 16. put u Mačkatu. Očekujemo učešće oko 20 izlagača koji će posetiocima ponuditi svoje proizvode po kojima su nadaleko čuveni. Znajući da je posećenost ove manifestacije bila veoma dobra, nadamo se da interesovanje turista i ljubitelja dobrog zalogaja neće izostati ni ove godine, kazao je Bojović. Narednog vikenda u Mačkatu će moći da se vide i probaju suvomesnati specijaliteti domaćina zlatiborskog i zlatarskog kraja koji pršutu pripremaju i suše na tradicionalan način.

– Izlagači nam pretežno dolaze iz pograničnog područja Čajetine i Nove Varoši, a pre svega su to meštani Mačkata, Krive Reke i Kačera, uz napomenu da će ove godine manifestacija imati i međunarodni karakter, jer su nam učešće potvrdili proizvođači iz Slovenije, kaže Bojović dodajući da postoje najave još nekih inostranih učesnika, ali da njihovo učešće nije potvrđeno. Pršutijada se i ove godine održava u porti crkve Svetog Proroka Ilije, počeće u petak i trajaće do nedelje. Svečano otvaranje je u petak u 11 sati.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести