Nastavak sednice u 15.00 časova, moguć dogovor vlasti i opozicije

Nastavak sednice u 15.00 časova, moguć dogovor vlasti i opozicije

Posle jutrošnjeg sastanka sa šefovima odborničkih grupa, Igor Trifunović, predsednik Skupštine Čačka, očekuje miran nastavak sednice

0

Jutros u 8.00 sati održan je sastanak šefova odborničkih grupa sa predsednikom Skupštine Čačka na kojem je, prema rečima predsedavajućeg Trifunovića, postignut načelni dogovor. On je naglasio da su iskorak u smislu smirivanja situacije i mirnog nastavka sednice napravili i pozicija i opozicija i dodao da su svi shvatili da Skupština ne može da funkcioniše sa onolikim brojem prekida koliko ih je juče bilo. Sa jednim satom zakašnjenja, sednica Skupštine Čačka počela je jutros u 10.00 sati, ali je Igor Trifunović odmah na početku proglasio pauzu do 15.00 časova do kada, kako kaže, očekuje da opozicija pripremi svoje predloge amandmana na Predlog novog poslovnika za koje smatra da mogu biti prihvaćeni na današnjoj sednici.

Slaganje i neslaganje

– Izmena oko koje smo se svi složili vezana je za način na koji se prijavljuju govornici. Novim poslovnikom bilo je predviđeno da se govornici za diskusiju prijavljuju na obrascima koje će dobiti od stručnih službi. Ali, svi smo se složili da bi to iskompliovalo tok sednica zbog čega će prijavljivanje za diskusiju ostati kao i do sada – dizanjem ruke. Ono gde mi nismo mogli da se povlačimo jesu teme koje se tiču utvrđivanja kvoruma i dana za glasanje što je prepisano iz Poslovnika Narodne Skupštine Republike Srbije. Tu neće biti izmena. Sve ostale tačke, poput predlaganja tačaka dnevnog reda, nama nisu sporne. Dakle, mora se uvesti red, ali nije sporno da se čuju svi predlozi. Načelno, nema mnogo razilaženja i očekujem da ćemo napraviti dogovor, rekao je Trifunović.

POSTAVI ODGOVOR