Nastavlja se period nepovoljne biometeorološke situacije

Nastavlja se period nepovoljne biometeorološke situacije

0
Bioprognoza

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija naročito za astmatičare, srčane i cerebrovaskularne bolesnike, pa im se savetuje opreznost. Reumatski bolovi i razdražljivost su očekivani kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Vremenska prognoza

U Srbiji će još danas biti uglavnom toplo vreme, povremeno sa kišom, a od sutra popodne očekuje se jako zahlađenje i prelazak kiše u sneg i u nižim predelima. Od petka osetno hladnije, predviđaju se ledeni dani, naročito u jutarnjim satima, kada se u većini mesta očekuje umeren mraz. Tokom dana uglavnom suvo, samo će ponegde u brdsko-planinskim predelima provejavati slab sneg.

Elektrosnabdevanje

Danas će do 14 časova i 30 minuta zbog planiranih radova na raskresu rastinja u trasi dalekovoda bez elekrične energije biti potrošači naselja Krčane u Gornjoj Trepči.
Druga isključenja struje za Čačak i okolinu nisu planirana.

Vodosnabdevanje

Vodosnabdevanje je jutros U Čačku uredno. Postoje manji kvarovi u Bulevaru Tanaska Rajića i u Ulici Dragiše Mišovića na broju 132. Radi se na sanaciji ovih kvarova i ne bi trebalo da bude zatvaranja vode.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, tokom prethodna 24 časa u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba lakše povređena. I u Gornjem Milanovcu se dogodila jedna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih lica. U Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Radarska kontrola danas na putevima moravičkog okruga nije planirana, ali se savetuje svim učesnicima u saobraćaju poštovanje saobraćajnih propisa i prilagođavanje brzine kretanja uslovima na putu.

Stanje na putevima

Sredinu radne nedelje će, prema najavama meteorologa, obeležiti kiša, pa se i danas u Srbiji očekuju mokri kolovozi.
U jutarnjim i večernjim časovima magla smanjuje vidljivost na deonicama koje prolaze kroz kotline, klisure i duž rečnih tokova, pa se savetuje držanje odstojanja i maksimalna opreznost za volanom.
Prema informacijama Uprave granične policije, nema zadržavanja na putničkim terminalima.
Na Batrovcima, na izlazu kamioni se zadržavaju 180 minuta, Šidu 60 minuta, Sremskoj Rači 60 minuta, Horgošu 90 minuta, a na Kelebiji 120 minuta.

Hitna pomoć

U toku prethodna 24 časa pomoć lekara Hitne medicinske pomoći zatražilo je 36 pacijenata na terenu i 18 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu 20 pacijenata je pregledano u ambulanti, a osam na terenu.

Porodilište

Najveselije odeljenje čačanske bolnice bogatije je za dve bebe, dečaka i devojčicu a gornjomilanovačke bolnice za jednu devojčicu.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR