Претрага
[rstr_selector]

Nastavljaju se radovi na uklanjanju nestabilnih stena u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Počinje još jedna radna nedelja koja će doneti pojačan saobraćaj na prilazima većim gradovima i unutar samih gradskih sredina, dok je na autoputevima i frekventnijim putevima umeren intenzitet saobraćaja. Danas će biti i povremenih pljuskova, a meteorolozi su najavili i moguće nepogode sa gradom zbog čega se vozačima savetuje da budu oprezni i vožnju prilagode uslovima na putu. Razlog za opreznijom vožnjom su i mogući odroni kojih najviše ima na putevima kroz useke Ibarske, Đerdapske, Sićevačke i Grdeličke klisure, kao i brojne deonice na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj.
Radovi na uklanjanju nestabilnih stena kroz Ovčarsko – kablarsku klisuru na deonici Pakovraće – Kratovska stena biće nastavljeni danas, pa će se do 18. maja od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta.
Danas počinju i radovi na frezovanju i mašinskom krpljenju asfaltnog kolovoza  na deonica Guča – Kaona (Gornji Dubac) – Mirajići. Radovi će se izvoditi do 18. maja od 08.00 do 17.00 časova, a u zoni radova saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.
Isti režim saobraćaja je na putu između Požege i Arilja zbog  rehabilitacije mosta preko Đetinje gde se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom, a usporen saobraćaj vozače očekuje i na putu od Topole ka Rudniku.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku je tokom vikenda evidentirano pet saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba lakše povređeno, dok su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Lučanima dva lica lakše povređena.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su 30 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a kućnih poseta je bilo 36. Milanovačka Hitna pomoć imala je ukupno 62 intervencije od kojih 50 u ordinaciji, a 12 na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike će uticati relativno nepovolјno na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i obolјenjima respiratornog sistema mogu osetiti izvesne tegobe. Pojačana nervoza, problemi sa snom i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, kao i oprez u saobraćaju.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dečak i devojčica, dok je u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen jedan dečak.

Vodosnabdevanje

voda-servis-obrU Ulici Dragiše Mišovića kod broja 96 došlo je do kvara na vodovodnoj mreži, a prema informaciji iz čačanskog ‚‚Vodovoda“ kvar će biti saniran u toku pre podneva. Moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u tom delu ulice do popravke kvara. U ostalim delovima našeg grada snadbevanje vodom je redovno.
Na području Gornjeg Milanovca od 8.00 do 10.00 voda će biti zatvorena u Mlakovcu.

Поделите вести