Neispravna voda sa Trnavskog vrela

Neispravna voda sa Trnavskog vrela

0
Vodosnabdevanje

voda servis malaU Ulici Milenka Nikšića je došlo do kvara na vodovodnoj mreži koji će, prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“, biti saniran u toku prepodnevnih sati. Moguće je kratkotrajno zatvaranje vode u ulici do popravke kvara.
Pored toga, zbog zamućenja vode na Trnavskom vrelu voda u Trnavi nije ispravna za piće. Naime, redovne kontrole ispravnosti vode sa Trnavskog vrela koje čačanski Zavod za javno zdravlje vrši dva puta mesečno, pokazale su fizičko – hemijsku neispravnost vode. Čačanski „Vodovod“ je obezbedio cisternu sa pijaćom vodom koja će biti stacionirana kod škole u Trnavi.
U Gornjem Milanovcu je zbog kvara na vodovodnoj mreži do 12.00 sati voda zatvorena u Ulici Rada Končara, dok će do 14.00 časova bez vode biti deo Karađorđeve ulice od Drinčićeve do Kneza Aleksandra i deo Kursuline od Miloša Velikog do Takovske.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-3-servis-obrU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 99 intervencija od kojih 47 u ordinaciji, a 52 na terenu. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je imala 40 intervencija, 29 ambulantnih i 11 kućnih poseta. Ivanjički lekari su u stanici Hitne pomoći pregledali 75 pacijenata, a obavili su i sedam kućnih poseta.

Biometeorološke prilike

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike mogu biti nešto povoljnije za većinu hronično obolelih. Tokom dana cerebrovaskularni bolesnici i osobe sa osetljivim nervnim sistemom mogu osetiti izvesne tegobe. Razdražljivost, pospanost i glavobolja su moguće kod meteoropata. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe jedan dečak i tri devojčice, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče je rođen jedan dečak.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u toku prethodna 24 sata dogodile su se dve saobraćajne nezgode, po jedna u Čačku i Lučanima, u kojima su četiri lica lakše povređena. Radarske kontrole danas će biti raspoređene na frekvetnijim saobraćajnicama u Čačku do 22.00 časa, a u Parmencu će biti od 12.00 do 16.00 časova.

Stanje na putevima

autoputMagla trenutno smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj na podučju Kopaonika, Crnog Vrha, Kučeva i Majdanpeka, a sumaglice ima u Vojvodini. Prestanak padavina i delimično razvedravanje u toku dana doprineće boljim uslovima za vožnju.  Iako kiša prestaje, kolovozi su još uvek vlažni, a opasnost od odrona je i dalje velika na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure. Kraj radne nedelje donosi pojačan intenzitet saobraćaja i to najviše ka putevima koji vode ka zimskim turističkim centrima, a na kojima trenutno nema većih zastoja. Autoputevi i putevi prvog reda su prohodni, a veće gužve očekuju se u prvim popodnevnim satima. Vozačima se savetuje poštovanje svih propisa i korišćenje zimske opreme. Prema izveštaju zimske službe i dalje je na snazi zabrana kamionima sa prikolicom i šleperima na prilazima Kopaoniku i u višim predelima Sjenice i Novog Pazara. Na izmene u saobraćaju vozači moraju računati na deonicama na kojima su aktuelni radovi.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR