Nekoliko čačanskih sela bez struje

Nekoliko čačanskih sela bez struje

0
Elektrosnabdevanje

Vetar koji je noćas duvao na području Čačka prouzrokovao je veći broj kvarova na erlektromreži zbog čega je ovog jutra bez struje veći broj dimaćinstava po selima.
Kvarovi su evidentirani na dalekovodima u Viljuši i u Miokovcima, a kompletna područja Viljuše, Donje Banjice i Donje Ježevice kao i Miokovaca i Gornje Gorevnice su bez struje.
Ekipe električara su na terenu i rade na otklanjanju pomenutih kvarova. Sanacija se očekuje u prepodnevnim satima.

Vodosnabdevanje

Čačak i okolina su uredno snabdeveni vodom. Na vodovodnoj mreži nema kvarova koji uslovljavaju zatvaranja sa vodosistema.
U Gornjem Milanovcu će 11 sati zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, prekid u snabdevanju vodom imati korisnici u Ulici cara Dušana a do 12 sati potrošači u Ulici Svete Popovića.

Grejanje
Čačanski stanovi su ovog jutra topli.
Svi objekti koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja iz kotlanica
u Lominoj i Železničkoj ulici u Gornjem Milanovcu su uredno snabdeveni toplotnom energijom.
Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su tokom vikenda pregledali 23 pacijenta, a obavili su i 41 kućnu posetu. Milanovačka Hitna pomoć je intervenisala sedam puta na terenu, a u ordinaciji je evidentirano 23 pregleda.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu relativno nepovoljno uticati na hronične bolesnike, a posebno na cerebrovaskularne i osobe sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima, promenljivo raspoloženje i pospanost. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U Čačanskom porodilištu u toku prethodnog vikenda rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka.
U Gornjomilanovačkom porodilištu nije zabeležen nijedan porođaj.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, tokom vikenda su se u Čačku dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe dobilo lakše telesne povrede. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Radarska kontrola danas na putevima moravičkog okruga nije planirana ali se savetuju svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Stanje na putevima

Početak još jedne radne nedelje na putevima prvog i drugog prioriteta donosi umeren intezitet saobraćaja koji se odvija bez zastoja i prekida. Prethodnog vikenda saobraćaj je bio pojačan, što je uslovilo i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima. Prema podacima Uprave granične policije trenutno su na prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije, zadržavanja za teretna motorna vozila do 120 minuta, na graničnim prelazima Kelebija i Batrovci zadržavanja su do 180 a na prelazu Šid na izlazu teretna vozila se zadržavaju do 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima kao i na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema dužih čekanja.
Savet vozačima na maksimalan oprez pri vožnji, uz molbu da se brzina kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka prilagodi.
Na snazi je zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na sledećim putnim pravcima:
Jošanička Banja – Kopaonik, Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč i Kopaonik – Rudnica.
Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni ali se učesnicima u saobraćaju skreće pažnja da voze pažljivo i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Takođe se savetuju da se bez zimske opreme i lanaca ne kreće na put.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR