Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Nema neprohodnih puteva, Dragačevo i dalje bez vode

Stanje na putevima

ivanjica-foto-jelena-savic3-sneg-servis-obr-80x80Na području Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana nema neprohodnih putnih pravaca. Snega na kolovozima ima uglavnom na seoskom području, ali se sve posipa solju i rizlom i problema u obavljanju saobraćaja nema, saopšteno je u „Gradcu“, gornjomilanovačkom Preduzeću za izgradnju i „Dragačevo putevima“. Saobraćaj se na prevoju Rudnik za sada obavlja bez zastoja, snega na kolovozu ima u raskvašenom stanju, a temperatura je -12. Upotreba zimske opreme je neophodna, poručuju iz Sekcije za puteve Rudnik. Putevi na području Ivanjice su prohodni, a snega na kolovozu ima do 10cm u višim, odnosno do 5 cm u nižim predelima. Međutim, deonica Odvraćenica – Preko brdo i dalje je neprohodna, saopšteno je u preduzeću „Putevi Ivanjica“.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrU ulicama Isaila Bojovića, Kneza Miloša ispred broja 83 i Milice Vučetić kod broja 4, došlo je do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodnevnih sati, a snadbevanje vodom u pomenutim ulicama će biti normalizovano do popravke kvara. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Zbog pucanja magistralnog cevovoda, stanovnici svih mesta od Lučana prema Guči bez vode su od ponedeljka. U lučanskom komunalnom preduzeću kažu da pokušaj otklanjanja kvara juče nije uspeo zbog izuzetno niskih temperatura vazduha. Radovi su i danas nastavljeni. Prema informaciji iz ivanjičkog komunalnog preduzeća, veliki je broj prijava zaleđene vode u cevima zbog čega dolazi do nestašica. Ovog jutra jedino je komunalno preduzeće u Gornjem Milanovcu saopštilo da je vodosnabdevanje uredno, bez kvarova i planiranih radova.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrPrema informaciji iz Elektrodistribucije Čačak bez struje su trenutno stanovnici Velike kolonije i ovaj kvar trebalo bi da bude otklonjen u toku prepodneva. Na području opštine Ivanjica ima nekoliko manjih kvarova na niskonaponskoj mreži, ali to, kako kažu, ne utiče na ukupnu snabdevenost potrošača električnom energijom. Prema rečima nadležnih iz elektrodistribucija u Gornjem Milanovcu i Lučanima na teritorijama ovih opština elektrosnabdevanje je uredno, nema kvarova niti planiranih radova.

Grejanje

grejanje-servis-obrGrađani Čačka ovog jutra se iz svih delova grada javljaju preduzeću „Grejanje“ sa prijavama kvarova na sistemu grejanja. Za sada se ti kvarovi tretiraju kao pojedinačni s obzirom na to da prijave potiču iz po jedne stambene zgrade, a ne iz svih u određenom kvartu. Ekipe su na terenu, rečeno nam je u „Grejanju“. Sistem daljinskog grejanja u Gornjem Milanovcu funkcioniše bez problema, a tople stanove danas imaju i stanovnici Lučana. Nema kvarova, a isporuka toplotne energije se u ovom mestu vrši neprekidno 24 časa.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoću u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 26 pacijenata u ordinaciji i još 43 na terenu. U istom vremenskom periodu, njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 31 ambulantni pregleda i 15 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 54 puta od čega 5 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološke prilike i dalјe će imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih. Posebna opreznost savetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima, osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe i bolova u kostima. Zbog niskih temperatura neophodno je adekvatno odevanje. U saobraćaju se preporučuje dodatan oprez.

Porodilište

beba-1-servis-obrOva sreda nam donosi jednu, ali vrednu vest iz porodilišta. Taj broj ujedno je podatak o tome koliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U porodilištu u Čačku rođen je jedan dečak, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u protekla 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku i u noj nije bilo povređenih osoba. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova na području Čačka i Parmenca.

Поделите вести