Претрага
[rstr_selector]

Nema odmora za lekare i babice u čačanskom porodilištu

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je osam beba, pet devojčica i tri dečaka, a u Gornjem Milanovcu u isto vreme je rođena jedna devojčica.

Hitna pomoć

Prema podacima iz Hitnih medicinskih službi lekari u Čačku pregledali su 20 pacijenata u ordinaciji, a obavili su i 41 kućnu posetu. U Gornjem Milanovcu je evidentiran 31 pregled u ordinaciji, kućnih poseta je bilo 10, a ivanjički lekari su imali 41 intervenciju u ordinaciji, a dve na terenu.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike su povolјne za većinu hronično obolelih, a izvesne tegobe su moguće kod osoba sa hipertenzijom. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i pospanosti.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda izvodiće danas radove na priključenju rekonstruisanog objekta dečijeg vrtića „Poletarac“ zbog čega će u Hajduk Veljkovoj ulici biti zaustavljen saobraćaj, pa se vozačima savetuje da ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju dok traju radovi. Pored toga, za vreme radova je moguće i kratkotrajno zatvaranje vode u Hajduk Veljkovoj ulici.
Kvar je jutros registoravan u Ulici Savkovića kosa gde je takođe moguće privremeno isključenje sa vodovodnog sistema dok traju radovi.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstukciji niskonaponske mreže na području Dragačeva, u Kotraži će od danas do kraja meseca svakodnevno od 07.00 do 15.00 bez struje ostajati zaseok Puze, do 22. marta od 8.00 do 15.00 časova stgruje neće imati zaseok Vrelo u Dljinu, do 31. marta zaseok Marino brdo u Milatovićima, a do 15. aprila zaseoci Boškovići u Dljinu i Milinković u Gornjem Dubcu.
Na području Ivanjice danas će od 9.00 do 14.30 bez napona biti zaseok Bogdanovići u Kumanici, a u Gornjem Milanovcu potrošači u Teočinu, zaseok Stranjaši.

Uprava saobraćajne policije

Na putevima u Čačku u toku jučerašnjeg dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće do 16.00 časova u Slatini i Trbušanima, a do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama.

Stanje na putevima

Povoljne vremenske prilike olakšavaju vožnju i čini je bezbednijom, a jedino magla tokom noći i jutra predstavlja opasnost i može biti razlog usporene vožnje.
Saobraćaj je nešto usporeniji zbog radova na popravci potpornog zida na autoputu Dići – Preljina jer se izvode iz zaustavne trake. Usporena vožnja moguća je i na putu između Topole i Kragujevca kod Cerovca, a na deonici Kratovska stena – Lučani, izvode se radovi na stabilizaciji useka puta kod ,,Liške stene“, pa se vozila naizmenično propuštaju.

Поделите вести