[rstr_selector]
Image by Manuel Darío Fuentes Hernández from Pixabay

Nema više restrikcija vode za korisnike Rzavskog sistema

Vodosnabdevanje

Kiša je uticala na poboljšanje vodostaja na Rzavu i vodozahvatu sa koga se vodom snabdevaju Čačak, Gornji Milanovac, Lučani, Arilje i Požega, pa je samim tim povećana isporuka vode korisnicima rzavskog vodositstema. Restrikcije vode su ukinute, ali se mole građani da racionalno troše vodu, kako ne bi bilo problema sa vodosnabdevanjem.
Jutros ima kvarova na vodovodnoj mreži i to u Obilićevoj i Solunskoj gde je došlo do pucanja cevi, voda je zatvorena u pomenutim ulicama, a radovi na popravci kvarova obavljaće se u toku pre podneva.
U Gornjem Milanovcu je u toku noći došlo do pucanja vodovodne cevi u Rasadniku, zbog čega su jutros bez vode ulice Cara Dušana i Obilićeva. Redovno snabdevanje vodom se očekuje do 12 sati
Zbog radova na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži doći će do prekida u snabdevanju vodom od 08 do 12 sati u ulicama Desimira Jovovića Čiče, Petra Kočića i delovima Nikole Lunjevice i Kraljice Drage, a od 10 do 14 časova u Sinđelićevoj ulici.

Elektrosnabdevanje

Na području Čačka danas bi trebalo svi potrošači da budu uredno snabdeveni električnom energijom, s obzirom na to da nema planiranih radova koji bi uslovili isključenja struje, a kvarova ima na niskom naponu i oni će biti sanirani u toku pre podneva. U pitanju su manji kvarovi zbog kojih pojedini potrošači na seoskom području nemaju po jednu fazu.
U Gornjem Milanovcu za danas su planirani radovi na dalekovodu zbog kojh će od 09.00 do 13.00 časova bez struje biti Vraćevšnica i Donja Vrbava.
U Dragačevu danas počinju radovi na raskresu rastrinja u trasi dalekovoda koji će trajati do utorka 31. avgusta, ali se neće izvoditi za vikend, danas će od 08.00 do 14.30 bez struje biti potrošači u Donjem i Gornjem Dubcu, a sutra u Virovu.

Bioprognoza

Cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje oprez usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Nervoza, pospanost i reumatski bolovi su moguće kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske policijske uprave u Ivanjici, Guči i Lučanima juče nije bilo saobraćajnih nezgoda, u Čačku se dogodila jedna u kojoj nije bilo povređenih, a u Gornjem Milanovcu su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima su tri lica prošla sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje da poštuju sva ograničenja u brzini, kao i ostale saobraćajne propise.

Stanje na putevima

Narednih dana se očekuje pojačan saobraćaj što je uobičajeno pred početak nove školske godine, jer se u tim danima više putuje pa se broj vozila osetno povećava na svim glavnim putnim pravcima, a više vozila očekuje se i na prilazima gradova.
Vozače upozoravamo i na nešto lošije vremenske uslove za vožnju s obzirom da ih očekuju mestimično vlažni kolovozi jer meteorolozi ne isključuju mogućnost povremene kiše i smanjene vidljivosti preko planinskih prevoja i pored rečnih tokova.
Danas se izvode radovi na košenju putnog pojasa na deonici Ljig – Takovo, u oba smera. Za saobraćaj su zauzete zaustavne saobraćajne trake, a saobraćaj se odvija preticajnim i voznim saobraćajnim trakama.
Na deonici Bela Zemlja – Užice, kod mesta Surduk na snazi je izmena režima saobraćaja zbog odrona.
Za saobraćaj je zatvorena treća kolovozna traka u smeru Užice – Zlatibor a saobraćaj se odvija neometano u dve saobraćajne trake.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje kamioni čekaju oko sat vremena, na Šidu su zadržavanja za teretna vozila oko dva sata, na Kelebiji 180 minuta, dok putnička vozila i autobusi na Horgošu na izlazu iz Srbije čekaju 90 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

 

 

Поделите вести