Претрага
[rstr_selector]

Nemaju imovine, žive od plata

Prošle nedelje objavili smo imovinske karte gradonačelnika Čačka Vojislava Ilića i njegovog zamenika Radenka Lukovića. U nastavku serijala o imovnom stanju čačanskih funkcionera i visoko pozicioniranih političara, danas se bavimo imovinom i prihodima koje su ostali gradski čelnici dostavili državnoj Agenciji za borbu protiv korupcije.

Od tri pomoćnika gradonačelnika Čačka, dva su nova lica u gradskoj upravi – Mirjana Đoković i Aleksandar Dačić. Njihove imovinske karte su poprilično kratke. Aleksandar Dačić (SPS) je pomoćnik za oblast društvene delatnosti, a njegova plata od novembra 2012. godine, kada je postavljen na ovu funkciju u Gradskoj upravi, iznosi 74.108,76 dinara. U imovinskoj karti dostavljenoj Agenciji diplomirani politikolog Dačić naveo je da nema nepokretne imovine i da poseduje samo automobil „mercedes 190E“ koji je stekao kupovinom, a auto je star oko 25 godina.

Master ekonomskih nauka Mirjana Đoković, sada kadar SNS, a u dugoj političkoj karijeri bila je u nekoliko partija. Kao pomoćnik gradonačelnika zadužena je za oblast ekonomskog razvoja grada, iz gradske kase prima 76 hiljada dinara mesečno. Od nepokretne imovine u vlasništvu ima jednoiposoban stan od 42 kvadrata, trećinu šume od devet hektara i njivu od 34 ara. Za razliku od ove imovine, koju je stekla na osnovu ugovora o poklonu, poseduje i tri automobila koja je stekla kupovinom – „pežo 307“, star 9 godina i dva „suzukija“ iz 1982 godine. Pomoćnica Đoković, koja je od 1994. do 2004. godine bila zaposlena u lokalnim novinskim kućama, a u poslednjih osam godina radila kao pomoćnik direktora i savetnik u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, nema ušteđevinu u bankama.

Njen ranije pretpostavljeni u NSZ, diplomirani pravnik Saša Obradović iz DSS, sada je zadužen za mesne samouprave i infrastrukturu, a u prethodnoj vlasti bio je zamenik bivšeg gradonačelnika Čačka Velimira Stanojevića. Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije nema novog izveštaja imovine Obradovića, već samo iz januara 2010. godine. Tada je kao zamenik gradonačelnika zarađivao 80.000 dinara, od nepokretnosti imao je polovinu od 1,2 hektara zemlje, koju je dobio u nasledstvo. U staroj imovinskoj karti nema prijavljenih stambenih i poslovnih prostora, imao je „škodu fabiu“ iz 2003. godine, za koju nije naveo kako je stečena. Ni on, kao ni njegove kolege, nije imao štednje u bankama.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *