[rstr_selector]

Nemanjina ulica – čačansko ogledalo nebrige i nemara

Radovi započeti pre nekoliko meseci u Nemanjinoj ulici u Čačku, još uvek traju.

Ako se uzme u obzir činjenica da je ova ulica asfasltirana pre nekoliko godina, nameće se pitanje zašto tada, o istom trošku, nisu zamenjene i cevi magistralnog vrelovoda.
Potpuni saobraćajni haos koji danima vlada u ovom delu grada, najviše ugrožava pešake, kao i stanare ove ulice. Iako se stiče utisak da se saobraćaj na kolovozu odvija bez većih poteškoća, jasno je da je kretanje pešaka znatno otežano s obzirom da su trotoari na brojnim mestima prokopani, a prelazak preko rupa omogućen improvizovanim „mostićima“ od dasaka. Situacija se dodatno pogoršava u večernjim satima usled jako loše ulične rasvete, koje u pojedinim delovima uopšte i nema.
O svemu ovome razgovarali smo sa jednom našom sugrađankom koja živi u ovoj ulici. Ona iznosi svoja zapažanja o nemaru i problemima sa kojima se građani svakodnevno susreću usled radova koji su se otegli u nedogled:

 

I dok bageri i kamioni bez upozorenja zatvaraju okolne ulice otežavajući saobraćaj, a građani neobazrivo pretrčavaju ulicu na nedozvoljenim mestima, bašte obližnjih kafića rade neometano. Postavlja se pitanje da li su ih aktuelni radovi slučajno ili namerno zaobišli. Odgovor na ovo pitanje daje Obrad Stevanović, direktor JKP „Čačak“, pod čijim se nadzorom odvijaju spomenuti radovi:

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *