Претрага
[rstr_selector]

Nepovoljna bioprognoza za hronične bolesnike

Biometeorološka prognoza

tuzni-smajli-servis-obrBiometeorološke prilike danas će biti relativno nepovolјne za astmatičare, kao i za osobe sa osetlјivim nervim sistemom, naročito u košavskom području. Nervoza, promenlјivo raspoloženje i glavobolјa su očekivane meteoropatske reakcije. Povećana opreznost u saobraćaju se savetuje svim učesnicima.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 34 pacijenta i još 35 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 58 ambulantnih pregleda i 8 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 75 puta od čega 6 puta na terenu, a 4 pacijenta su prevezena na dalje lečenje u Opštu bolnicu u Čačku.

Vodovod

vodaa-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, u Ulici Svetog Save ispred broja 68, pukla je vodovodna cev. Kvar će biti saniran u toku prepodnevnih sati, a moguće je kratkotrajno zatvaranje vode do popravke kvara. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snadbevanje vodom je redovno. Javno komunalno preduzeće u Gornjem Milanovcu saopštilo je ovog jutra da će od 9.00 do 12.00 sati bez vode biti potrošači u Takovu i u Ulici 17. NOU divizije, dok će ostali delovi grada i okoline vodom biti uredno snabdeveni.

Porodilište

beba-80x80-servisU porodilištu u Čačku rođeni su jedan dečak i jedna devojčica, dok u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku, u toku proteklog vikenda na putevima u Moravičkom okrugu dogodile su se tri saobraćajne nezgode. U dve nezgode koje su se dogodila na području Čačka tri osobe su lakše povređene, dok u jednoj nezgodi koja se dogodila u Ivanjici nije bilo povređenih. Radari će danas do 21.00 čas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Поделите вести