Претрага
[rstr_selector]

Nepovoljna biometeorološka situacija

Biopronoza

Biometeorološka situacija će danas uticati nepovolјno na cerebrovaskularne bolesnike, kao i na osobe sa psihičkim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti problemi sa snom, razdražlјivost i glavobolјa. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku obavila je 28 pregleda u ordinaciji i 41 kućnu posetu, dok su lekari gornjomilanovačke Hitne pomoći intervenisali 27 puta, od tog broja 21 pregled je obavljen u ambulanti, a šest na terenu.

Policijska uprava

Prema informaciji Policijske uprave u Čačku, u toku jučerašnjeg dana se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u Lučanima u kojoj nije bilo povređenih.

Stanje na putevima

Danas su moguće padavine prtežno u centralnoj i južnoj Srbiji, a zbog ovakvih vremenskih prilika opasnost od odrona je još uvek prisutna. Najčešći su na Ibarskoj magistrali, između Kraljeva i Raške, dolinom Drine, ima ih i na Đerdapskoj magistrali, a treba biti oprezan u vožnji između Kokinog Broda i Nove Varoši, kroz Sićevačku, Drensku i Grdeličku klisru. U višim planinskim predelima najavljene su i snežne padavine pa vozači ne bi trebalo da na te deojnice kreću bez obavezne zimske opreme.
Izmene u saobraćaju očekuju vozače na putu između Kosjerića i Požege u mestu Kalenići gde se vozila naizmenično propuštaju, na deonici između Kratovske stene i Pakovraća, kao i na putu između Topole i Kragujevca kod Cerovca. Počeli su radovi na sanaciji odbojne ograde na putu deonica Ljig – Preljina koji će se izvoditi do 22. marta u periodu od 08.00 do 17.00 časova, pa će se saobraćaj u zoni radova odvijati usporeno.
U toku su radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije neophodne za radove na mostu preko Suve jaruge na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac gde se zatvara jedna kolovozna traka, a izvode se i radovi na popravci potpornog zida na deonici Dići-Preljina, na desnoj kolovoznoj traci auto-puta. Radovi se izvode iz zaustavne saobraćajne trake, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Elektrosnabdevanje

Za danas su planirani radovi na rekonstrukciji i reviziji opreme u trafostanici Brđani zbog kojih će bez električne energije biti potrošači u delu Brđana, Prislonice, u Gornjoj Trepči, Ostri i delu Milićevaca, u vremenu od 09:00 do 14:00. časova. U Gornjem Milanovcu od 9.00 do 14.00 časova bez struje će biti ulice Cerska, Radiča Postupovića i Velerečka, a od 8.00 do 14.00 časova zaseok Stranjaši u Teočinu. Na području Dragačeva zbog radova na niskonaponskoj mreži od danas do 29. marta u vremenu od 07.00 do 15.00 časova ostajaće zaseok Ječmenići, područje u Guberevcima, a do 30. marta bez napona će takođe od 7.00 do 15.00 časova biti zaseok Radojevići u Kotraži.

Поделите вести