Nepovoljna biometeorološka situacija

Nepovoljna biometeorološka situacija

0
Foto: Pixabay
Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu ima kvarova, pa će za vreme radova na njihovom saniranju od 9 do 10 sati bez vode biti potrošači u Ulici Đenarala Terzićai, od 11 do 13 časova voda će biti zatvorena Lominoj,  od 10 do 11 u Ulici 17. NOU Divizije, u periodu od 10 do 12 u Kragujevačkoj  od „Dominusa“ do kraja ulice.

Stanje na putevima

Povremeni pljuskovi ponegde praćeni grmljavinom smanjuju vidljivost i donose više vode na kolovozu, pa su sva oštećenja na putu u vidu neravnina i ulegnuća slabije uočljiva, a na putevima u planinskim predelima vozači se mogu susretarti sa nanosima zemlje što donosi još jednu opasnost za vreme vožnje. Promenljive vremenske prilike pojačavaju pojavu odrona kojih najviše ima u planinskim predelima, pored Ibra između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, na Đerdapskoj magistrali, ali i na ostalim putevima koji prolaze kroz klisure i useke u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu na više deonica se radi na pojačanom održavanju kolovoza zbog čega se vozila propuštaju naizmenično što dodatno usporava saobraćaj.
U toku su radovi na delu magistralnog puta od Sjenice ka Ailjinovićima zbog kojih se saobraćaj odvija smanjenom brzinom uz naizmenično propuštanje vozila.
Na našim graničnim prelazima na teretnim terminalima u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj zadržavanja su oko sat vremena.

Biopronoza

Biometeorološke prilike imaće nepovoljan uticaj na sve hronične bolesnike. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, bolova u kostima, zglobovima i mišićima mogu se javiti u jačoj formi. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 pregledali 22 pacijenta, a na teren su izlazili 31 put, dok su milanovački lekari u isto vreme imali 44 hitne intervencije, od kojih 36 u ordinaciji, a osam na terenu.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, tri devojčice i dečak.

 

 

 

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR