Nepovoljna biometeorološka situacija

Nepovoljna biometeorološka situacija

0
Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolja i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje i izbegavanje većih fizičkih napora.

Vodosnabdevanje

U ulicama Milutina Mandića i Dragoslava Bojića u blizini spomenika „Tanasko Rajić“ pukle su vodovodne cevi. Za sada nema zatvaranja sa vodosistema, a kvarovi u pomenutim ulicama biće sanirani do podneva, kažu u čačanskom Vodovodu.
U Gornjem Milanovcu je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Rada Končara. Korisnici gornjeg dela ulice do 14 časova imaće povremene prekide u vodosnabdevanju, zbog prevezivanja priključaka na novoizgrađenu vodovodnu liniju.
U ostalim delovima grada vodosnabdevanje je uredno.

 

Hitna pomoć

Dežurni lekari u Hitnoj pomoći u Čačku imali su 68 intervenciju u toku prethodna 24 sata, od toga je 24 pregleda evidentirano u ordinaciji, a 44 na terenu.
U milanovačkoj hitnoj pomoći lekari su obavili 20 ambulantnih pregleda a devet puta su izlazili na teren.
U Ivanjici su lekari obavili 42 pregleda u ambulanti a 4 na terenu.

 

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Čačku, u kojoj su tri osobe lakše povređene.
Kontrola brzine kretanja danas se planira do 11 sati u Trbušanima a od 11 do 16 časova na putu u Preljini.

Stanje na putevima

Saobraćaj je na putevima u Srbiji umerenog intenziteta, bez zastoja i prekida.
Na donici od Ljiga do Takova u toku su radovi na zameni oštećene elastične odbojne ograde, pa se za saobraćaj zatvaraju preticajne saobraćajne trake, a izvode se radovi i na košenju trave u razdelnom pojasu od petlje Takovo do Preljine, zbog čega se za saobraćaj zatvara preticajna traka.
Saobraćaj se na deonici Ivanjica – Ušće, kod klizišta „Bedina Varoš“ zbog suženja kolovoza odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na magistralnom putu od Pakovraća ka Užicu na deonici Gorjani – Sevojno, dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od 15 do 20 minuta, a nakon obustava saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila .
Na deonici Preko Brdo-Odvraćenica, do 10. avgusta izvode se radovi na asfaltiranju kolovoza pa je i dalje na snazi obustava saobraćaja.
Vozačima se savetuje da u slučaju mokrih kolovoza smanje brzinu i povećaju rastojanje između vozila.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na naplatnim rampama i na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja, dok kamioni čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu i Batrovcima 180 minuta, a na Kelebiji i Bačkoj Palanci 120 minuta.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR