[rstr_selector]

Nepovoljna biometeorološka situacija

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku imala je u toku prethodna 24 sata 56 intervencija od kojih 21 u ordinaciji, a 35 na terenu. U Gornjem Milanovcu je pomoć lekara u Hitnoj pomoći zatražilo 26 pacijenata, a lekari su sedam puta izlazili na teren, dok su u Ivanjici lekari obavili 30 ambulantnih pregleda i tri kućne posete.

Bioprognoza

Danas se zadržavaju relativno nepovolјne biometeorološke prilike. Oprez se savetuje osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i respiratornim tegobama. Glavobolјa, bolovi u kostima i zglobovima i neraspoloženje su mogući kod meteoropata. Preporučuje se maksimalna opreznost u saobraćaju.

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, u Trbušanima se juče, oko 18.00 časova, dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno. Na području Gornjeg Milanovcu, Guče, Ivanjice i Lučana juče nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće od 12.00 do 16.00 časova u Parmencu, a na području Ivanjice biće do 18.00 časova.

Stanje na putevima

Prvi dan vikenda u jutarnjim satima donosi umeren saobraćaj, a iz AMSS vozačima skreću pažnju na čestu pojavu magle najviše duž rečnih tokova i po kotlinama.

Završeni su radovi na presvlačenju kolovoza na putu Ljetine-Arilje-Visoka i saobraćaj se odvija normalno, a još danas je planirano naizmenično propuštanje vozila na deonici Bačevci-Kosjerić i Brajkovići-Kosjerić-Ražana zbog radova. Danas će do 17 h na snazi biti obustava saobraćaja na pružnom prelazu Kraljevo – Vrba, a alternativni put je Ratina – Beranovac i Beranovac – Kraljevo. Od 19. do 23. novembra izvodiće se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonici Ljig – Rudnik, a za vreme radova biće korišćena odgovarajuća privremena saobraćajna signalizacija i oprema, a ometanje dinamičkog saobraćaja će se svesti na minimum.

Vikendom se uobičajeno više putuje pa će tokom dana biti veći broj vozila na autoputevima, ali i putevima koji vode prema vikend naseljima i turističkim mestima. Vozite bez žurbe, propuštajte pešake, koristite sigurnostne pojaseve i ne telefonirajte za volanom.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice, a u isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen je jedan dečak.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda sanirali su tokom jutra kvar na vodovodnoj mreži u Preljini, a u međuvremenu je registrovan još jedan u Ulici Živote Mirkovića, gde je moguće da će doći do prekida u snabdevanju vodom za vreme radova na saniranju kvara. Očekuje se da će kvar biti saniran najkasnije do 12 sati. U ostalim delovima Čačka vodosnabdevanje je uredno, kao i u Gornjem Milanovcu gde jutros nije bilo pucanja vodovodnih cevi.

Поделите вести