Nepovoljne biometeorološke prilike

Nepovoljne biometeorološke prilike

0
Bioprognoza   

bioprognoza_1Biometeorološka situacija uticaće nepovoljno na astmatičare kao i na osobe sa psihičkim tegobama. Glavobolja, neraspoloženje i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Hitna pomoć

hitnaLekari Hitne pomći u Čačku su u toku prethodna 24 sata pregledali 40 pacijenata u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 42 puta. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su imale manje posla, obavili su 18 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta. U Hitnoj pomoći u Ivanjici evidentirano je 50 intervencija od kojih 46 u ordinaciji a četiri na terenu.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu su u toku prethodna 24 sata rođene četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica.

 

Vodosnabdevanje

 voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeU Čačku nema kvarova na vodovodnoj mreži tako da je vodosnabdevanje uredno, a u Gornjem Milanovcu će zbog  radova na saniranju kvara na doći do  prekida u snabdevanju vodom u naselju Beršići od 9.00 do 15.00 časova.

 Uprava saobraćajne policije

policijaNa putevima u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku u kojoj je jedna osoba lakše povređena. Radarske kontrole biće od 09.00 do 11.00 sati u Zablaću, a tokom celog dana, odnosno do 22.00 časa biće na gradskim saobraćajnicama.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Prvi dani u septembru donose promenu vremena, zahlađenje i povremenu kišu koja će pored mokrih kolovoza u pojedinim krajevima Srbije usloviti česte odrone koji predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji. Razlog za pažljivijom vožnjom je i niska oblačnost koja smanjuje vidljivost i dodatno usporava saobraćaj preko planinskih prevoja, a sa maglom i sumaglicom treba računati na putevima koji vode pored reka i po kotlinama. Početak školske godine doneo je uobičajeno pojačan saobraćaj unutar gradova, dok je na autoputevima i glavnim putnim pravcima saobraćaj uemenog intenziteta, zastoja nema, a zbog građevinske sezone na mnogim deonicama se izvode radovi, pa je na pojedinim usporena vožnja, dok se na  pojedinim koriste i obilazni putevi.
Radovi na nadvožnjaku na obilzanici oko Čačka trajaće duže nego što je predviđeno, jer su često odlagani zbog loših vremenskih uslova, pa se saobraćaj i dalje odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Na više deonica između Čačka i Užica ima radova koji uslovljavaju usporenu vožnju, a u toku su radovi na rehabilitaciji mosta preko Đetinje na deonici Požega-Arilje koji će trajati do 20. septembra, a u toku radova saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila. Isti režim saobraćaja je i zbog radova na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na deonici Batočina – Ravni Gaj – Kraljevo.

POSTAVI ODGOVOR