Neprohodan putni pravac Golijska reka – Preko brdo – Odvraćenica

Neprohodan putni pravac Golijska reka – Preko brdo – Odvraćenica

0
Stanje na putevima

Prema informacijama iz čačanskog Gradca, svi putni pravci na području Čačka su prohodni, na putevima nema snega i nije bilo potrebno da službe javnih preduzeća intervenišu.
Na području Gornjeg Milanovca u nižim delovima snega ima u raskvašenom stanju, dok u višim delovima ga ima u visini do pet centimetara, zbog čega je neophodna upotreba zimske opreme.
Novog snežnog pokrivača u višim delovima ivanjičke opštine ima preko 30cm. Trenutno je neprohodan putni pravac Golijska reka – Preko brdo – Odvraćenica, gde se usled jakog vetra stvaraju smetovi visene do jednog metra. U preduzeću Putevi Ivanjica, kažu da će tokom dana i ovaj putni pravac biti osposobljen za saobraćaj.
Na području Dragačeva su svi putevi prohodni, a na na kolovozu na većim nadmorskim visinama ima snega u visini od nekoliko centimetra.

Autobuska stanica

Autobuski saobraćaj se odvija po planiranom red u vožnje, nije bilo otkazanih polazaka a beleže se kraća kašnjenja usled snega na pojedinim deonicama.

Policijska uprava

U prethodna 24 sata u Ivanjici su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojoj su dve osobe lakše povređene. Na ostalim putevima moravičkog okruga je bilo mirno.

Grejanje

Isporuka toplotne energija u Čačku i Gornjem Milanovcu je uredna, radijatori su topli, a svi postojeći manji kvarovi biće sanirani u prepodnevnim satima.

Elektrosnabdevanje
Danas čačanska Elektrodistribucija izvodi radove na rekonstrukciji mreže niskog napona, zbog čega će potrošači u Bresnici od centra varošice prema groblju biti bez struje od 8 do 16 časova. Radovi će biti nastavljeni sutra i prekosutra u istom vremenskom intervalu.
Kako saznajemo u Ivanjičkoj elektrodistribuciji bez struje su mesne zajednice Bratljevo i Kovilje, električari su na terenu i nadaju se da će normalno snabdevanje strujom uspostaviti tokom dana.
Vodosnabdevanje

U Čačku je vodosnabdevanje uredno, za ostatak dana se ne planiraju zatvaranja sa vodosistema.
U Gornjem Milanovcu zbog pucanja vodovodne cevi kod kompanije ”Metalac” bez vode su ostali potrošači u Ulici kneza Aleksandra, deo od skretanja za novi tržni centar, kao i potrošači u ulicama Natalije Carević i Rudničkoj sa okolnim manjim poprečnim ulicama.
Ekipe gornjomilanovačkog vodovoda su na terenu i očekuju stabilizaciju u vodosnabdevanju posle 12 sati.
Pored ovog problema, u planu su radovi na vodovodnoj mreži u naselju Stara pruga, zbog čega će potrošači od rezervoara Ponjavić do naselja Ivovik bez vode biti od 9 do 12 sati.

Hitna pomoć

U proteklom danu pomoć lekara je zatražila 51 osoba u Čačku. Lekari hitne pomoći su u ambulanti obavili 22 pregleda a na teren su izašli 29 puta.
U Gornjem Milanovcu pomoć je ukazana 5 puta na terenu a 15 u ambulanti.

Bioprognoza

Kod osoba sa srčanim i respiratornim oboljenjima očekivane biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojavu izraženijih tegoba tokom dana. Od meteoropatskih reakcija su moguće nervoza, glavobolja i nesanica.

Porodilište

U čačanskoj bolnici su zabeležena dva porođaja. U protekla 24 časa rođena su dva dečaka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR