Претрага
[rstr_selector]

Nepropisno parkirana vozila otežavaju rad „Komunalca“

Nepropisno parkirana vozila u gradu otežavaju rad službi „Komunalca“, zaduženih za odnošenje smeća i čišćenje snega, kaže Miodrag Luković, direktor ovog preduzeća i dodaje da iz tog razloga mnogi kontejneri ostaju neispražnjeni, a sneg neočišćen.

– Što se tiče smeća, trudimo se, gde god možemo i gde god nam to uslovi dozvoljavaju, da priđemo uz pomoć vozila i uklonimo ga. Međutim, to nije moguće u pojedinim delovima Topalovog Brda, Kulinovaca i Ljubića zbog snega i leda. Te delove ćemo morati da ostavimo za period kada se sneg otopi, ali moram reći da smo se već organizovali i da ćemo raditi i subotama čim se stvore uslovi za to. Odnošenje smeća dodatno otežava nepropisno parkiranje vozila u gradu i apelujem na vozače da to ne čine jer time remete rad naših službi, ne samo onih koji odnose smeće, već i onih koje se bave čišćenjem snega. Nedavno smo imali slučaj u Ulici Devet Jugovića gde je stajao prepun kontejner, a pored njega je bilo parkirano vozilo pokriveno snegom, tako da nismo mogli da priđemo i uklonimo smeće, objašnjava Luković.

Otežano odnošenje smeća na rubnim područjima

Prema njegovim rečima, uslovi za rad „Komunalca” biće dodatno otežani ukoliko bude padala ledena kiša.

– Vremenske prognoze pokazuju da će padati ledena kiša, zbog čega će kretanje naših vozila biti otežano ka rubnim područjima sa malo većim usponom.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *