(Ne)snalaženje predsednika Skupštine

(Ne)snalaženje predsednika Skupštine

- Predsednik Skupštine Čačka se nije najbolje snašao na mestu predsedavajućeg, ocenjuje Radenko Luković, odbornik vladajuće koalicije

0

Komentarišući dešavanja u čačanskom parlamentu poslednjih dana, Radenko Luković, odbornik vladajuće koalicije, konstatovao je da voditi Skupštinu grada Čačka nije lako, a da se, pri tom, predsedavajući Igor Trifunović u tome nije najbolje snašao. Takođe, Radenko Luković ocenjuje i da je Igor Trifunović trebalo da organizuje sastanke sa predstavnicima opozicije na temu upoznavanja sa Predlogom novog poslovnika.

– Mislim da je bilo potrebe da se naprave radni sastanci na kojima bi se odbornici iz redova opozicije upoznali sa Predlogom novog Pravilnika o radu Skupštine Čačka. Na taj način su bila moguća i određena usaglašavanja, a mislim da bi to uticalo i na smanjenje tenzija na skupštinskim zasedanjima, kaže Luković.

Smanjiti opstrukciju

Radenko Luković tvrdi i da opozicija želi da napravi opstrukciju u Skupštini Čačka jer način na koji pokazuju neslaganje sa Predlogom novog Poslovnika, prema njegovoj oceni, nije ni dobronameran ni konstruktivan.

– Najmanje se na sednici juče pričalo o predloženim izmenama. Pri tom, mislim da nije ni bilo nekih dramatičnih izmena postojećeg Poslovnika. Ima pet, šest nekih izmena i njima apsolutno nisu ugroženi ni integritet odbornika ni nadležnosti Skupštine. Cilj izmena je, pre svega, da se poveća efikasnost i da se smanji opstrukcija, rekao je Luković.

POSTAVI ODGOVOR