[rstr_selector]
Foto: Dzenarika info

Nestabilno vreme zahteva oprezniju vožnju

Elektrosnabdevanje

U Čačku će zbog radova u trafostanici od 10.00 do 12.00 sati bez električne energije biti potrošači u Ljubiću, u Knićaninovoj ulici brojevi 18 i 19 i u Zgradi solidarnosti, brojevi 1 i 2.
U Ivanjici su za danas planirani radovi na godišnjoj reviziji trafostanice „Brezova“ zbog kojih će od 10.00 do 15.00 časova bez električne energije biti Katići, Čepovo, Šarenik, Ravna Gora, Močioci Preseka, Anatema, Bela Crkva, Milandža, Kušići, Deretin, Podjavor, Maće, Klepani, Sivčina i Opaljenik.
U Gornjem Milanovcu od 09.00 do 15.00 časova bez struje će biti Leušići i deo Koštunića, prema „Čekovića “ mlinu.

Vodosnabdevanje

U Ulici 1300 kaplara u Čačku je došlo do kvara na vodovodnoj mreži. Radovi na saniranju kvara obavljaće se u toku prepodneva, a moguće je da će doći do kratatkotrajnog nestanka vode. U ostalim delovima Čačka vodosnabdevanje je uredno.
U Gornjem Milanovcu zbog radova na vodovodnoj mreži prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u ulici Kneza Aleksandra od skretanja za Shop park do kraja ulice, kao i u Rudničkoj, Save Kovačevića, Milovana Glišića, Cvijićevoj i delu Natalije Carević.
Uspostavljanje urednog snabdevanja očekuje se do 14 časova.

Bioprognoza

Nastavljaju se nepovoljne biometeorološke prilike koje i danas mogu imati negativan uticaj na hronične bolesnike, a naročito tegobe mogu imati cerebrovaskularni i srčani bolesnici. Mogući su reumatski bolovi i glavobolјa. Opreznost se i dalјe preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Policijska uprava

Kiša i povremeni pljuskovi, koji uslovljavaju mokre kolovoze, mogu biti uzrok povećanog broja saobraćajnih nezgoda ukoliko vožnja nije prilagođena uslovima na putu. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima to juče nije bio slučaj s obzirom na to da nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku se dogodila jedna u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. Što se tiče radara, danas je planirano da se kontrola brzine kretanja vozila vrši do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Vozače i danas očekuju teži uslovi za vožnju jer su najavljeni kiša i jači pljuskovi, a pored mokrih kolovoza opasnost predstavljaju kolotrazi i drug ulegnuća na putu koja su ispunjena vodom, zato je potrebno voziti sporije jer prilgaođena brzina uslovima na putu predstavlja jedan od ključnih faktor za bezbednu vožnju. Oprezna vožnja uz strogo poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije neophodna je na mestima gde su aktuelni radovi.
Saobraćaj će danas i sutra biti obustavljen od 7.00 do 19.00 časova na deonici Beranovac-Goč u mestu Jovac zbog asfaltiranja puta, a alternativni putni pravac biće Vrnjačka Banja – Goč. Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta Jošanička Banja – Kopaonik saobraćaj je do 1. novembra potpuno obustavljen. Iz pravca Rudnice ka Kopaoniku vozači se kreću nesmetano, dok se iz pravca Brzeća vozila naizmenično propuštaju.
Na deonici petlja Takovo – petlja Ljig do sutra se izvod radovi na košenju trave u razdelnom pojasu. Radovi se izvode u pokretu od 7.00 do 15.00 časova, a za saobraćaj je zatvorena preticajna traka u oba smera.
Do 22. maja Izvode se radovi na redovnom održavanju deonice Preljina – Mrčajevci pa se u zoni radova saobraćaj od 08.00 do 17.00 časova, odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radova ima i na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“ zbog kojih se saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova odvija dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju.
Na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok su za teretna motorna vozila zadržavanja promenljiva i često višesatna ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Поделите вести