Претрага
[rstr_selector]

Nesuđena čačanska atrakcija na licitaciji 30. januara

Turistička organizacija Čačka je objavila oglas za prodaju turističkog vozića koji je kupljen 2012. godine, ali nikada nije bio u funkciji kojoj je bio namenjen jer nije mogao da dobije dozvolu za kretanje po ovdašnjim saobraćajnicama.

Prema rečima Dragomira Savića, direktora ove organizacije, odluku o prodaji vozića je doneo Upravni odbor Turističke organizacije Čačka. Procenjeno je da ova nesuđena čačanska atrakcija vredi 4.684.184 dinara, pa će se 30. januara na javnoj licitaciji prodavati po toj početnoj ceni.

Iako je čačanska javnost dobro upoznata sa slučajem od pre tri godine, oko kupovine i kupoprodajne cene ovog vozića, zanimljivo je da direktor Savić nije znao da nam kaže koliko je vozić tada plaćen, ali je potvrdio naša saznanja da nije u potpunosti isplaćen i da se oko toga još uvek vodi sudski spor sa prodavcem.

Čačanska javnost je u više navrata ukazivala na brojne propuste i afere koje su pratile lokalnu Turističku organizaciju. Međutim, iako su u toj ustanovi zagonetno nestajali milioni, još uvek nema sankcija za one koji su u njima učestvovali. Osim tadašnjeg direktora Miodraga Stevanića, protiv koga je pokrenut sudski postupak, niko drugi nije pozvan na odgovornost a odgovornih u ovom slučaju ima na pretek. Najodgovorniji za ovu promašenu investiciju sigurno nije Stevanić već su to oni koji sede u udobnim foteljama čačanske skupštine. Pre svih, predsednik skupštine Veljko Negovanović, kao i svi oni koji su na njegov „mig“ dizali ruke kada se u gradskoj Skuštini glasalo o usvajanju Programa i godišnjih izveštaja o radu Turističke organizacije Čačka.

Boško Obradović, šef odborničke grupe Dveri, smatra da iako je Turistička organizacija dobila novo rukovodstvo, tamo i dalje nisu čista posla.

– Pokret Dveri već mesecima insistira na raščišćavanju situacije u ustanovama u kojima su anketne komisije utvrdile ogroman broj nepravilnosti. Na prvom mestu to je Turistička organizacija Čačka, a zatim i Centar za socijalni rad. Do danas, mnoge od tih nepravilnosti nisu ispravljene i ne postupa se po nalazima anketnih odbora koje je usvojila i Skupština grada. Upravo je takav slučaj i sa Turističkom organizacijom. Nemamo mi dilemu oko toga da li ova ustanova treba da postoji, jer Čačak ima ogroman potencijal u razvoju turizma, ali ne vidimo pomake u rešavanju nagomilanih problema te organizacije, posebno ne vidimo odgovornost prethodnih rukovodstava koja su upropastila Turističku organizaciju. Koliko je to sve tamo rovito i problematično najbolje govori simbolika primera tog turističkog vozića koji je neko nekada kupio misleći da će time razvijati turizam. Međutim, neko drugi to sada prodaje za mnogo manje pare i tu se jasno vidi da tu nema nikakve vizije, plana, programa, ni smisla niti je jasno da li je nama taj vozić ikada trebao – zaključuje Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *