Претрага
[rstr_selector]

Neukrotiva Despotovica

Stanovnici Brđana su od 2001. godine do danas na razne adrese uputili 22 zahteva u kojima traže rešenje za stalna izlivanja reke Despotovice. Meštani ovog sela, Radoslav Todosijević i Jeroslav Strizović, kažu da su se stanovnici Brđana sami organizovali i izgradili nasip koji je voda odnela u poplavama 2014. godine. S obzirom na to da do sada konkretnim postupcima nije reagovao niko od nadležnih, Radoslav Todosijević kaže da će vlasnici ugroženih domaćinstava sanaciju rečnog korita pokušati da izdejstvuju na sudu.
– Najveći problem nama pravi rastinje sa druge strane obale, suprotno od naših kuća. Obraćali smo se premijeru koji nas je uputio na lokalno rukovodstvo. Onda smo uspeli da novog predsednika opštine Gornji Milanovac izvedemo na lice mesta i on je rekao da će to drveće sa druge strane reke biti posečeno, ali to se nije dogodilo. Onda smo još tri puta pisali premijeru, ali on više ne odgovara na naše apele, kaže Todosijević.

Sanacija ili tužba

Radoslav Todosijević kaže da su meštani dugo tragali dok nisu saznali ko je uopšte nadležan za reku koja protiče kroz selo.
– Dugo su nas šetali sa jedne adrese na drugu govoreći čas da je Despotovica reka prvog, a čas da je reka drugog reda. Na kraju se ispostavilo da se radi o vodotoku prvog reda za koji su nadležne „Srbijavode“ i mi smo uspostavili kontakt sa njihovom kancelarijom u Čačku. Međutim, šta god da smo pitali ili tražili, oni uporno izbegavaju da nam odgovor daju u pisanom obliku. A golim okom je vidljivo da tu ništa drugo ne smeta i da mi ne bismo bili plavljeni da nema tog drveća sa one strane obale. Znači samo njega treba ukloniti i problem bi bio rešen. Ali, ako neko uskoro to ne uradi bićemo prinuđeni da podneseno tužbu, rekao je Todosijević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024