[rstr_selector]

Nevreme gasi struju u Miokovcima

Uz svako pogoršanje vremena meštani Miokovaca ostaju bez struje. I to gotovo svakodnevno. Informaciju o razlogu zbog koga se to događa nemaju, kaže Delimir Paunović, predsednik Saveta Mesne zajednice Miokovci, dodajući da pretpostavljaju da je problem u kapacitetu privremene trafostanice.

– Trafostanica nam je u katastrofalnom stanju i ne znamo šta se dešava. Nemamo nikakvu informaciju ni od Elektrodistribucije niti od bilo kog nadležnog da nam objasni šta se dešava. Čim počnu kiša ili vetar, nama struja nestane i ne dolazi po tri-četiri sata. Ono što smo čuli je da nam je ova trafostanica mala za naše selo, da je preopterećena i da ne može da izdrži. A ona je stavljena kao privremeno rešenje, umesto prethodne koja je izgorela zbog nedostatka ulja, uz obećanje naldežnih da će selo dobiti trafostanicu većeg kapaciteta. Ali to se nije desilo.

Dužina dotrajalog dalekovoda otežava pronalaženje kvara

U čačanskoj Elektrodistribuciji kažu da su razlog nestanaka struje u ovom kraju kvarovi na dalekovodu dugom oko 20 kilometara, koji spaja Trbušane i Miokovce i napaja ukupno 10 trafostanica. Nevreme i vlaga dovode do čestih izbacivanja ovog pravca iz pogona, što stvara probleme i samim radnicima Elektrodistribucije koji rade na održavanju, a veliki broj dotrajalih stubova i okolnog rastinja dodatno pogoršavaju problem. S obzirom na to da je u pitanju pravac koji je duži, teško se može utvrditi tačno mesto kvara.

Radnici ovog preduzeća izlaze na teren kad god se ovakva situacija dogodi i svaki put se sanira po jedan deo izolatora na terenu, a to je sve što je moguće uraditi u datom trenutku. Činjenica je da su stanovnici ovog kraja pogođeni čestim nestancima struje i da im to predstavlja maltretiranje, ali dežurne službe rade sve što je u njihovoj mogućnost s obzirom na starost i dotrajalost dalekovoda, poručuju iz čačanske Elektrodistribucije.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *