Nevreme izazvalo pet požara

Nevreme izazvalo pet požara

0

Nevreme praćeno kišom i grmljavinom, koje je sinoć zahvatilo čačanski kraj, prouzrokovalo je više požara u kojima nije bilo povređenih, ali je materijalna šteta velika.

Dragiša Broćić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga, ističe da su vatrogasne jedinice sinoć istovremeno intervenisale na pet lokacija, što se retko dešava:

– Požari su počeli sinoć oko 19.30 časova, a mi smo za vrlo kratko vreme imali pet istovremenih intervencija na gašenju požara, što se zaista veoma retko dešava. Ti požari su bili u Čačku, tačnije u Ljubiću, Gornjoj Trepči, Srezojevcima, Gornjem Milanovcu i Viči. U Gornjoj Trepči je bio najveći požar, goreo je jedan veći poljoprivredni objekat. U jednom trenutku mi smo ostali bez ijednog vatrogasnog vozila, tako da su u pomoć pritekli iz Kompanije „Sloboda“ i JKP „Komunacac“ sa svojim vozilima. U ovim požarima nije bilo povređenih lica, a materijalna šteta je velika – izjavio je Dragiša Broćić uveren da je jedan broj požara nastao usled urada groma.

POSTAVI ODGOVOR