Nevreme napravilo veliku štetu u Kraljevu

Nevreme napravilo veliku štetu u Kraljevu

Prema rečima Radojice Kočovića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga, nevreme je napravilo veliku materijalnu štetu, ali potrebe za evakuacijom stanovništva nije bilo

0
Ilustracija

Podnožje Stolova i Goča juče poslepodne zahvatilo je snažno nevreme, a veliki broj bujičnih potoka napravio je i veliku materijalnu štetu na putevima i objektima. Kako kaže Radojica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga, najveći problemi su nastali zbog neuređenosti malih vodotokova.

– Sve se desilo za 30 do 40 minuta. U naselju Kovači voda je prodrla u tri objekta u visini od oko 70 cm, a kako u tom delu naselja ne postoji fekalna kanalizacija, to je dodatno pogoršalo situaciju. U rejonu Kamenice, Gornje Ratine i Zmajevca nije naneta veća materijalna šteta na objektima, ali su zato potoci na nekim mestima odneli obalu, a na nekim drugim puteve. Svi nekategorisani putevi u ovom rejonu su maksimalno oštećeni i odnet je kolovoz. U ulicama 8. marta i Jošaničkoj takođe je bilo velikih depresija vode, kaže Kočović.

Stanovništvo bezbedno

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga naglašava da nije bilo potrebe za evakuaciju stanovništva.

– Nevreme je kratko trajalo i ljudi su se iz ugroženih objekata na vreme povukli. Vatrogasci spasioci su stizali na sve sporne lokacije sa pumpama da bi što pre crpeli vodu iz objekata, gde god je to bilo moguće. Stručno-operativni tim za poplave dao je nalog Gradskoj upravi da stavi na raspolaganje mehanizaciju kojom se delovalo sa ciljem zaustavljanja prodora vode. Danas je bilo stabilno i suvo vreme, pa su nadležne ekipe mogle da rade na raščišćavanju i rešavanju svih nastalih problema, rekao je Kočović.

POSTAVI ODGOVOR