Претрага
[rstr_selector]

Nevreme u Čačku, grad obeleo Jančiće

U Čačku je danas između 14 i 15 časova duvao olujni vetar praćen jakim pljuskom usled čega je došlo do velikog broja kvaraova na elektromreži, od kojih 35 na dalekovodima. Prema informaciji iz čačanske Elektrodistribucije, svi dalekovodi su sada pod naponom, ali je veliki broj sela i dalje bez struje zbog kvarova na niskonaponskoj mreži koji će biti sanirani u toku večeri ili noći.  U pojedinim selima je padao i grad, a najviše su stradali Jančići, kaže Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije.

– Prema rečima predsednika Mesne zajednice Jančići, grad je bio krupan, strelci su reagovali, ali nažalost nismo uspeli da se odbranimo. Pretpostavljamo da su i pogranični delovi drugih mesnih zajednica koje se graniče sa Jančićima u nekoj meri stradali od gradonosnih oblaka, rekao je Zečević i dodao da u ovom trenutku nema preciznih podataka o obimu štete. To će biti poznato nakon prijava od stanovništva koje je pretrpelo štete od grada u svojim poljoprivrednim gazdinstvima, nakon čega će na teren izaći komisije da izvrše procenu. Zečević je pozvao sve građane koji su pretrpeli štetu u ovom nevremenu, da se jave  u Gradsku upravu Čačka na šalter 7, a komisije će u roku od dva dana izaći na teren.

Nepogode najavljene do petka, sve gradske službe u pripravnosti

S obzirom na to da su vremenske nepogodne najavljene do petka, Zečević je rekao da su sve gradske službe u pripravnosti i da Čačak ima dovoljan broj protivgradnih raketa, ali je dodao i to da, prema njegovim saznanjima, postoji problem sa nedostatkom istih u protivgradnim stanicama sa druge strane Drine u Republici Srpskoj.
– Mi imamo sasvim dovoljan broj raketa i protivgradnih strelaca koji su ažurni, ali ja često napominjem da se Čačak ne brani iz Čačka . Nevreme je danas zahvatilo i Užice, Prokuplje i druge teritorije, a prema informacijama kojima raspolažem, mada nisam siguran koliko su tačne jer sam ih dobio od stanovnika preko Drine u Bosni, oni raspolažu sa malim brojem raketa, a te rakete su veoma bitne za užički kraj, a jednim delom i za nas. Koliko god da mi ispaljujemo raketa i trudimo se da se odbranimo, nemoguće je ako se gradonosni oblaci ne razbiju pre nego što stignu na našu teritoriju. Zbog toga uvek savetujem našim sugrađanima ukoliko su u mogućnosti da osiguraju svoje useve ili da stave protivgradne mreže, rekao je Bratislav Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *