[rstr_selector]
Poplava 16.06.2018.

Nevreme uzelo danak u više od 20 mesnih zajednica u Čačku, proglašena vanredna situacija

Zbog vremenskih nepogoda koje su proteklih dana zadesile Čačak, danas je proglašena vanredna situacija u više od 20 mesnih zajednica na ovoj teritoriji. Šteta je pričinjena poljoprivrednim usevima, objektima, putnoj strukturi, a na sve to aktivirala su se stara i pokrenula nova klizišta.

– To su mesne zajednice Park, Alvadžinica, Košutnjak, Trnava, Atenica, 3. decembar, Stari grad, Ljubić kej, Sajmište, Jezdina, Beljina, Pridvorica, Trbušani, Gornja Trepča, Gornja Gorevnica, Jančići, Rošci, Viljuša, Banjica, Milićevci, Miokovci, Prijevor, Konjevići, Ježevica, Lugovi, Loznica, Tanasko Rajić, Palilula i Ljubić. Pored toga što su oštećeni poljoprivredni usevi, objekti i putna infrastruktura, došlo je i do pokretanja starih i pojave novih klizišta u mesnim zajednicama Beljina i Jezdina, a novo klizište se pojavilo na Jezdinskom putu, kaže Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije.

Milionske štete na usevima i putnoj infrastrukturi

Zečević kaže da je preliminarna procena štete na putnoj infrastrukturi oko 23 miliona dinara, dok je šteta od grada procenjena na oko 150 miliona dinara.

– Do sada imamo 17 prijava za poplavljene objekte, ali očekujemo da će ih biti još jer, prema podacima koje sam sakupljao, oko 56 domaćinstava je bilo poplavljeno. Komisije za procenu štete su još uvek na terenu, a preliminarna procena pokazuje da je šteta na putnoj infrastrukturi oko 23 miliona dinara, dok je šteta od grada oko 151 milion dinara, kaže Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

„Наш разред” у Културном центру Чачак

19.02.2024
Одабране вести | Сервис инфо

Радно време јавних служби за Дан државности

15.02.2024
Вести | Одабране вести | Сервис инфо

Апел грађанима: Не спаљивати траву и ниско растиње

14.02.2024