Niske temperature i opasnost od poledice zahtevaju oprezniju vožnju

Niske temperature i opasnost od poledice zahtevaju oprezniju vožnju

0
Foto: Pixabay
Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros je registrovan kvar u Pigovoj ulici koja je ostala bez vode, a moguć je nestanak vode i u okolnim ulicama za vreme radova na saniranju koji će se obavljati u toku pre podneva. Radnici Vodovoda će raditi i na saniranju kvara u Donjoj Trepči, pa će deo naselja ostati bez vode takođe u toku pre podneva.
Zbog radova na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcuod 8 do 12 sati prekid u snabdevanju vodom imaće naselja kod mesne industrije kompanije „Takovo“.
U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je uredno.

Elektrosnabdevanje

Jutros su na elektro mreži u Čačku registrovana dva kvara na niskom naponu, bez struje su delovi Vujetinaca i Konjevića, a kvarovi će biti sanirani u toku pre podneva. U Gornjem Milanovu, Ivanjici, Guči i Lučanima nema kvarova pa je snabdevanje strujom uredno.

Policijska uprava

Na području Čačka juče su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su tri osobe lakše povređene. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima, jučerašnji dan je protekao bez saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima

Zimski uslovi vožnje će i danas zahtevati veću opreznost za volanom jer će niske temperature uslovljavati pojavu poledice. Snega do 5 cm ima na deonicama Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, Nova Varoš – Aljinovići, Jošanička Banja – Kopaonik i Divljaka – Ivanjica – Javor. Na ostalim putnim pravcima I i II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Valjeva, Požege, Kragujevca, Kolobare i Kruševca. Pored nadvožnjaka i mostova gde je temperatura zbog strujanja vazduha uvek nekoliko stepeni niža, rizične mogu biti krivine naročito u planinskim predelima, jer nailazak na njih neprilagođenom brzinom može dovesti do ozbiljnih posledica. Na magistralnim i lokalnim saobraćajnicama važno je držati veće odstojanje od vozila ispred i poštovati sva ograničenja brzine predviđene u zimskim uslovima vožnje.
Odrona ima na pojedinim putnim pravcima na području Ivanjice, Dragačeva, Sjenice, Kraljeva, Raške, Novog Pazara,
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim vozila povremeno mogu nešto duže zadržavati na izlasku iz Srbije ka Mađarskoj i Hrvatskoj.
Zbog radova u punom profilu na regionalnom putu Crkvine – Tutin, obustavljen je saobraćaj i preusmeren na alternativne puteve Pazarište – Dojeviće – Novi Pazar, i Novi Pazar – Bregovi – Tutin. Brzeće – Kopaonik, obavezna upotreba lanaca.

Bioprognoza

Očekivane biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se preporučuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata se mogu javiti glavobolja i reumatski bolovi.

Porodilište

U čačanskom porodilištu juče je rođena jedna devojčica, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR